De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen versus een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

One response to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Imbolc 2012”

  1. Medeia

    De film ‘Cave of forgotten dreams’ draait nu in de bioscopen, lees ik in Trouw (24/11). In het essay ‘Een grot vol vergeten dromen’ schrijft Jann Ruyters:
    “Herzog meldt op driekwart van zijn film dat zijn crew en hij steeds sterker het gevoel hebben de voorouders te verstoren met hun speurwerk. Het is een sensatie die overslaat op de toeschouwer; een gevoel van spirituele verbondenheid over een afgrond van 32.000 jaar heen.”