Heksencafé’s, moots en meets 2024

Heksencafé’s (en soortgelijke bijeenkomsten) zijn gezellige en ongedwongen maandelijkse sociale bijeenkomsten, vaak in een openbaar etablissement, toegankelijk voor iedereen die uit persoonlijke interesse komt.

Wiccan Rede Online kan niet instaan voor de betrouwbaarheid van de aanbieders en neemt geen verantwoordelijkheid voor relaties ontstaan via deze contactadressen- en links

Heksencafes Path

Heksencafé… contacten leggen.

HC Alkmaar, Het  Huis der Ravisante Paganten, vind plaats op elke laatste zondag van de maand. Het Alkmaarse ‘Het Huis der Ravisante Paganten’ voor veel mensen met interesse in onderwerpen zoals hekserij, wicca, heidendom en occultisme, een bekende ontmoetingsplek. Er is gekozen om ‘Het Huis der Ravisante Paganten’ in de warme en comfortabele sfeer van een besloten huiselijke kring te organiseren.
Er is ook de mogelijkheid om buiten te zitten in een heerlijke beschutte tuin. De locatie is rolstoelvriendelijk, er zijn nabij gelegen parkeerplekken en een bushalte op loopafstand. Elke maand zal een (gast)spreker een lezing, ‘Het Praatje’-  verzorgen, wat de nodige stof geeft voor inhoudelijke gesprekken.
Bezoekers kunnen ook iets vertellen over workshops, of activiteiten die zij organiseren en is er een tafel om bijvoorbeeld zelfgemaakte artikelen aan te bieden. Bezoekers betalen vijf euro ( € 5,–) entree, dat is inclusief koffie, thee en een zelfgemaakte lekkernij. Ook mag je zelf nog andere hapjes en drankjes meenemen. ‘Het Huis der Ravisante Paganten’ Alkmaar word georganiseerd vanuit het gedachtegoed van de Traditionele Alexandrian Wicca en houdt dat gedachtegoed en de daarbij behorende omgangsvormen van de traditionele witchcraft in hoog vaandel.
Entree vanaf 13.00/afsluiting ca. 17.00
Iedereen met een oprechte interesse in wicca, hekserij en natuurreligie, kan een berichtje sturen, voorzien van een kort voorstel en motivatie om langs te komen.
Dit kan via privébericht op de facebook pagina van ‘Het Huis der Ravisante Paganten
of via mail: ravisante.paganten@gmail.com
B.B. Raven Michaelis, Prometheus, Elsbeth, Brit

HeksenCafé Amsterdam: 

Welkom bij Heksencafé Amsterdam !
Dit is een non-profit groep voor een ieder die verbinding voelt met hekserij, druïdisme, heidendom, paganisme, yoruba, winti etc.
Voor vrouwen, mannen, non-binair en alles daar tussen in en lgbtqia+.
Kortom elke gender en geaardheid is welkom.

Voor meer informatie, meld je aan op Facebook:

Het Heidens Hol, Amsterdam: Wil een trefpunt zijn voor allen die de heidens/ paganistische stroming volgen, aanhangen of een warm hart toedragen. Vanuit onderling contact, wederzijdse inspiratie, idealistisch streven en gezonde discussie bieden wij graag een podium voor het presenteren en uitdragen van een nieuw heidens bewustzijn. Wij komen regelmatig bijeen om ongedwongen wat bij te praten en wat te drinken, maar staan ook open voor elke presentatie, optreden, expositie, lezing of ander initiatief dat op non-commerciele wijze een bijdrage wil leveren aan een gevarieerde avond.
Wie zich hierin kan vinden en oprecht interesse heeft en denkt iets te kunnen bijdragen kan zich via een persoonlijk schrijven aanmelden via mail: 9cygne9@gmail.com

HeksenCafé Eindhoven: Is een laagdrempelige, informele (reguliere) bijeenkomst, met als doel mensen en geïnteresseerden bijeen te brengen, ongeacht stroming of magische achtergrond.  Een gezellig HC op een industrieterrein in Eindhoven, makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Wordt georganiseerd op de oneven maanden, en dan de vrijdagavond.
Gastvrouw: Sandy Burgering. Informatie: FaceBook

 

 

 

 

 

 

Pagancafé Groningen: Heksencafé Groningen gaat verder als Pagancafé Groningen. We willen er zijn voor mensen van alle paganistische stromingen en de naam heksencafé dekt dan eigenlijk niet de lading. Op elke 2e zondag van de maand komen we samen voor de gezelligheid en de mogelijkheid gelijkgestemden te ontmoeten en leuke dingen te organiseren hier in het Noorden. Wees welkom, voor verdere informatie kunt u mailen naar: pagancafegroningen@outlook.com

Heksencafé Leiden: Tweede donderdag van de maand.
Voor meer info mail: bridsherbalmedicines@gmail.com en op FaceBook: 

 

Heksencafé Utrecht:
is in wezen een FB group waar je kunt vragen stellen over Wicca, paganisme en heidense tradities.
Voor meer informatie en aanmelden op Facebook 
of mail: morgana@paganfederation.org

Heksencafé Zwolle: Bij zusje van Licht in Zwolle wordt er elke maand een heksencafé gehouden, de tweede zaterdagavond van de maand.
Voor info mail: info@zusjevanlicht.nl of kijk op Facebookpagina.

BELGIE

Voor info over PFI en Pubmoots in Belgie: mail: ben.verhaevert@telenet.be

(Artwork: Jessica Hayes )

De Kleine Lettertjes
Heksencafé’s (en soortgelijke bijeenkomsten) zijn gezellige en ongedwongen maandelijkse sociale bijeenkomsten, vaak in een openbaar etablissement, toegankelijk voor iedereen die uit persoonlijke interesse komt – dus geen media, verslaggevers, etc. De naam ‘heksencafé’ zou misschien anders doen vermoeden, maar een heksencafé is open voor iedereen met interesse in wicca, magie, paganisme, de noordse traditie, heidendom, sjamanisme, druïdisme enzovoort. Kortom: Natuurreligie en Folklore! De heksencafé’s hebben allemaal een contactpersoon – benader hem of haar als je iets weten wilt, niet het etablissement!  Als je voor het eerst langs wilt komen, stuur dan even een mailtje waarin je iets meer over jezelf vertelt zodat de organisator je kan uitnodigen.
Als je wijzigingen wilt doorgeven, of een heksencafé begint of beëindigt, stuur dan even een mailtje naar: morgana@paganfederation.org (zet in het onderwerp: Heksencafés, Wiccan Rede Online).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.