Medewerkers Wiccan Rede Online

Alder

A Gardnerian witch living in Spain, Alder was the webmaster for the Spanish Silver Circle site, which also features translated versions of Wiccan Rede articles for the Spanish readers. He is also on Twitter and Tumblr.

Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede (‘Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt’) was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

Loes

Loes heeft sinds 2008 mee gelopen met de maan-cirkel van Modron Vrouwencollege. Een online vrouwengroep waar ieder haar eigen pad volgde en ieder voor zich de volle maan intens beleefde. Het is hier dat zij steeds leukere en langere maanwandelingverslagen ging maken. Bij deze gaan de verslagen de wijde wereld in. In de hoop dat mensen worden aangestoken om ook meer uit de kracht van de maan te halen en erop uit te trekken. Ondertussen bestaat deze groep niet meer, maar Loes heeft de kracht van de maan geproefd en die smaakt uitstekend voor haar!

Mandragora

‘Wees Meester en Vormgever van Jezelf’ is een belangrijk motief in haar leven. Creatie en het geven van vorm is haar kunde. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook als het om de immateriële en de materiële kanten van de wicca gaat. Mandragora verzorgde vanaf 2003 de vormgeving en de opmaak van de papieren Wiccan Rede. Ook de vormgeving en het functioneren van deze digitale versie zijn onder haar hoede.

Medeia

Een belangrijke, niet-christelijke basis van onze zgn. westerse beschaving is het oude, deels imaginaire, Griekenland. Medeia is een naam uit de Griekse mythen, waar zij echter werd beschreven als een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. De spanning die voortkomt uit een denken in tegenstellingen, zoals erbij horen / een buitenstaander zijn, is in Medeia’s beleving een drijvende kracht in ‘de oude religie’. Uit de nalatenschap van de klassieke oudheid stamt ook het ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid. Medeia schrijft sinds 2010 voor Wiccan Rede.

Merlin

Merlin Sythove stond in 1979 samen met Morgana aan de wieg van Wiccan Rede. Hij is tot aan het eind van de papieren uitgave van Wiccan Rede in de zomer van 2010 hoofdredacteur geweest. Daarnaast schreef hij graag filosofisch getinte overpeinzingen over onderwerpen die nauw met wicca samenhingen, en kaartte hij bij voorkeur controversiële thema’s aan.
Merlin is in januari 2012 naar het Zomerland gegaan.

Morgana

Morgana is Anglo/Dutch and lives in the Netherlands. She is a practising Gardnerian HPS. Over the years, she has facilitated a variety of Wiccan groups. She is co-editor of the international and bilingual “Wiccan Rede” magazine, which was launched in 1980 and is coordinator of Silver Circle, a Wiccan network in the Netherlands. As International Coordinator for PFI she travels extensively giving talks and workshops about Wicca and Paganism.

Rhianne

Witch by birth, student by choice.
Born into the loving arms of Merlin and Morgana as a little witch, now 34 and a person of her own. She took on the task of protecting the heritage of Merlin when he passed on. Rhianne is a big lover of animals, people, music, books and yummy food.

Serotia

Bewandelde op eigen wijze diverse paden binnen het paganisme. Nemofilist, heks en Alexandrian priesteres. Jarenlang gastvrouw van HC Eindhoven-Mierlo, en sinds 2017 actief  in Noord-Limburg. Oprichtster van EarthCraft Wicca stroming.

Yoeke

Yoeke Nagel is columniste in de Wiccan Rede. Zij is interheksueel georiënteerd en voelt zich verwant met de Reclaimingtraditie. Zij combineert als schrijfcoach en damestasjeslezer magisch werk met journalistieke techniek. Zij beschouwt zelfonderzoek, magie en maatschappelijke verantwoordelijkheid als drie poten van dezelfde ketel.
Meer over haar werk, schrijfbegeleiding en workshops op www.yoeke.com.

2 reacties op Medewerkers Wiccan Rede Online

  1. Meanisch schreef:

    Goede middag, Ik vroeg mij af of er ook een uitgave is van de wicca rede. Ik zou deze graag krijgen maar kan er niets over vinden. Groetjes Meanisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.