Schrijven voor Wiccan Rede Online?

Wiccan Rede Online staat open voor ingezonden artikelen, recensies, verslagen, verhalen, gedichten, zelfgeschreven rituelen of visualisaties en andere creatieve uitingen van onze lezers. Stuur je kopij naar: redactie@wiccanrede.org

Houd bij het schrijven rekening met het volgende:

algemeen

Wiccan Rede Online werkt geheel en al met vrijwilligers; dit betekent dat je niet kunt worden betaald voor wat je schrijft of onkosten vergoed kunt krijgen.

– Wat je naar Wiccan Rede Online stuurt, is alleen bedoeld voor publicatie in Wiccan Rede Online. Het is (tenzij uitdrukkelijk vermeld) niet al eerder gepubliceerd, en het wordt niet in hetzelfde kwartaal ergens anders gepubliceerd.

– Als je iets van jezelf uit een nummer van Wiccan Rede Online ergens anders wilt aanbieden of overnemen, kan dat nadat het nummer erna is verschenen (dat wil zeggen na ten minste drie maanden), onder vermelding van “eerder verschenen in Wiccan Rede Online (nummer zo-en-zo)”, met een link daarnaar.

– Zodra jouw tekst in Wiccan Rede Online is verschenen, kun je daar wel onmiddellijk op andere plaatsen (zoals social media of je eigen website) melding van maken door een link te geven, met eventueel een kort regeltje uitleg of een citaat. Neem echter niet de hele tekst of een groot deel daarvan mee.

– De redactie is niet verplicht ingezonden bijdragen te plaatsen, of om uit te leggen waarom iets niet wordt geplaatst. We laten het je wel weten als we iets niet willen publiceren; dan kun je het ergens anders aanbieden.

– Spelling, alinea’s, interpunctie en andere kleinigheden en visuele kenmerken (en aanpassingen aan de huisstijl) kunnen door de redactie zonder overleg worden gewijzigd. Voor grotere ingrepen in de tekst zal een redactielid contact met je opnemen en suggesties doen hoe je een en ander kunt herschrijven.

– Je hoeft niet te wachten tot de deadline met het opsturen van kopij.

artikelen, gedichten enz.:

– Deze kunnen zo lang of zo kort zijn als je nodig hebt om te zeggen wat je wilt zeggen. Als je graag een richtlijn hebt, kun je voor een artikel iets als 2500 woorden in gedachten nemen.

– Maak bij langere artikelen gebruik van tussenkopjes.

– Zorg zelf voor illustraties. Illustraties dienen eigen werk (zoals foto’s, tekeningen en dergelijke) te zijn, of rechtenvrije afbeeldingen, of iets waarvoor je expliciet toestemming hebt gekregen om het te gebruiken. Als je een onderschrift en/of credits bij een afbeelding wilt, geef dat dan aan.

– Vermeld je bronnen, dat wil zeggen de boeken, artikelen en websites waarop jouw betoog berust. Ook persoonlijke mededelingen of bijvoorbeeld dromen kunnen als bron worden genoemd. Geef desgewenst nog een aparte lijst relevante boeken enzovoorts voor wie zich verder in het onderwerp wil verdiepen. Bij een creatieve tekst als een verhaal, visualisatie et cetera zijn een bronvermelding en leestips toegestaan, maar niet nodig.

– Het is voor de lezers prettig als je kort iets over jouw eigen achtergrond vertelt (bijv. volgens welke traditie je werkt, of wat in jouw beleving van hekserij, magie of paganisme centraal staat), zodat ze je tekst in breder verband kunnen begrijpen.

recensies:

– Zet de gegevens van het besprokene (voor een boek: titel, schrijver, uitgever, ISBN, …) bovenaan je recensie.

– Bespreek Engelstalige boeken bij voorkeur in het Engels.

– Ook recensies kunnen zo lang of zo kort zijn als je nodig hebt om te zeggen wat je hebt te zeggen over het boek (of de muziek, de app, of wat je ook bespreekt). Als je hiervoor een richtlijn wilt, kun je denken aan 850 woorden.

– Vertel wat lezers van een boek kunnen verwachten, maar geef geen spoilers.