Redactioneel – Imbolc 2015

De sneeuwklokjes bloeien nog. Het vriest nog ’s nachts, en er valt nog wel sneeuw of hagel. De zon heeft echter al heel wat aan kracht gewonnen, en schijnt per dag al zo’n 80 minuten langer dan drie weken geleden. De eerste voorjaarsplanten staan al boven de grond, zoals de jonge brandnetels in deze plantenbak in een winkelcentrum.

Jonge brandnetels in een plantenbak

Dit Imbolcnummer van Wiccan Rede Online is laat. Mijn excuses aan degenen die op tijd hun kopij aanleverden, en aan de lezers die zo langzamerhand informeerden waar de nieuwe editie bleef. Fijn te weten dat we gemist worden! Het lag vooral aan mij. Een flinke werkdruk op kantoor leidt bij mij niet direct tot een burn-out. Ik ga in de overlevingsstand, wat betekent dat ik alleen het hoogstnoodzakelijke doe. Een patroon dat ik heb leren herkennen nadat het een zich een paar keer had voorgedaan. Het is zelfbescherming, en ik heb geleerd er aan toe te geven. Die luxe kan niet iedereen zich permitteren, besef ik. Dat Wiccan Rede Online niet tot het hoogstnoodzakelijke in mijn leven behoort, hm, verkeerde conclusie. Laten we het erop houden dat we kwaliteit willen leveren. Liever wat later dan maar half af.

In dit nummer presenteren we in het Nederlands een interview met Bo, het verslag van een maanwandeling door Loes, het nieuws zoals verzameld door Medeia, en Serge vertelt over zijn scriptie.
In het Engels een artikel over paranormale fenomenen, een lezing over vervolging, het vervolg van Morgana’s serie over Hattusa en een artikel over Sint Agatha in Baskenland. De inhoudsopgave linkt naar alle artikelen en recensies in dit Imbolcnummer.

Onder de grond gebeurt van alles. Achter de schermen bij Silver Circle ook. We hebben verteld dat we een documentaire willen maken rondom ‘wicca in Nederland’ en verslag gedaan van de fundraising. Inmiddels is er een scenario voor de documentaire en er is al gefilmd. Het belooft een mooi product te worden. Tegelijkertijd zijn we met nog een project bezig, waarover later meer. Voor nu veel leesplezier!

Fijn voorjaar!

Jana.

2 reacties op Redactioneel – Imbolc 2015

  1. Jack Stoop schreef:

    “Laten we het erop houden dat we kwaliteit willen leveren. Liever wat later dan maar half af.” En dat is gelukt Jana, wederom een mooie WR online met interessante artikelen. Bedankt voor alle moeite die je er in stopt!

    BB Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.