Verslag Grand Heksencafé, 14 September 2014

Jeetje wat was het gezellig! Vooraf waren we met ons allen wat gespannen over hoeveel mensen er zouden komen en hoe de dag zou verlopen, maar het is een succesvolle dag geworden. Het idee achter deze dag was om een fundraising-middag te houden zodat we een startbedrag konden ophalen voor het maken van een documentaire over ‘Wicca in Nederland’.

Na het welkomstwoord van Morgana waren er wat activiteiten gepland en konden mensen hun meegebrachte spullen uitstallen voor verkoop. De producten werden gedoneerd en de opbrengst van de verkoop was voor de opzet van een documentaire. Een heel leuk systeem want iedereen kon zelf bepalen wat een product waard was. Ik denk ook dat menigeen vertrokken is met een paar leuke nieuwe en tweedehands spulletjes!

De twee workshops die werden gegeven werden met enthousiasme bezocht. De eerste werd door Nemain geleid en was een dansworkshop. De tweede werd door Betty gegeven en gaf veel informatie over kruiden. Beide heb ik zelf niet bezocht, maar de reacties waren erg positief!

Om even bij te komen tussen het shoppen, dansen en kletsen door was Cerridwyn’s Cauldron er om de innerlijke mens te voorzien van versnaperingen. Deze dames brachten heerlijke zelfgemaakte taart en soep vers uit eigen keuken mee. Ook de opbrengst hiervan is naar de pot gegaan.

Vervolgens werd er een forum gehouden. Lady Bara, Chovexani, Morgana, Jana, Nemain en Joke en Ko werden als forumleden onderworpen aan diverse vragen. Onder leiding van Marjolein werden er een aantal stellingen de groep ingegooid en was er ook kans voor mensen uit het publiek om vragen te stellen. Hierdoor ontstonden interessante discussies met veel interactie tussen het publiek en de forumleden.

Direct na het forum werd de prijsuitreiking van de loterij gehouden. Mensen konden gedurende de dag lootjes kopen waarmee ze kans maakten op hele mooie (gedoneerde) prijzen. Dit onderdeel heb ik zelf gedaan, wat echt ontzettend leuk was om te doen. De hoeveelheid toevalligheden was erg grappig. Vooral dat Morgana haar zelfgeschreven en gedoneerde boek won zorgde voor een boel hilariteit. Overige prijzen waren onder andere een maankalender in lijst, een prachtige runenset, beeldjes, wijn, sieraden en ga maar door.

Afsluiter van de dag was een akoestisch optreden van Jyoti Verhoeff & cellist Maya Fridman. Deze twee dames maken prachtige sferische muziek die ook in een kleine setting als deze goed tot zijn recht komt. Hun nieuwe cd is net uit en een bezoekster met een winnend lootje is als nieuwe eigenaresse hiermee naar huis gegaan.

Runenset Haagje Heidh 2

 

(Runenset gedoneerd door Haagje Heidh) 

Alles bij elkaar is het echt een fantastische middag geweest waarbij er veel interactie is geweest tussen iedereen. Er is veel gelachen, bijgekletst, nieuwe informatie uitgewisseld en er is veel gepraat over wat er niet in de documentaire zou mogen ontbreken. Het financiële doel van 500 euro dat we ons hadden gesteld voor deze kick-off is gehaald en hier zijn we iedereen ontzettend dankbaar voor!

Door jullie inzet en donaties (in tijd, energie, producten en financieel) is dit mogelijk gemaakt. Het is duidelijk dat er als community gezamenlijk een hoop bereikt kan worden en we hopen dat het komende jaar voort te zetten.

Tot volgende keer!

Over Rhianne

Witch by birth, student by choice. Born into the loving arms of Merlin and Morgana as a little witch, now a person of her own. She took on the task of protecting the heritage of Merlin when he passed on. Rhianne is a big lover of animals, people, music, books and jummy food.
Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Verslag Grand Heksencafé, 14 September 2014

 1. Zwarte Magica schreef:

  Tegenwoordig is het steeds moeilijker geaccepteerd om Heiden te zijn, dan wel niet Pagan, dan wel Neo-Paganist of Satanist. Het is sinds de ‘Hype’ van de jaren ’90 tot in de jaren halverwege 2000, steeds verder teruggelopen in acceptatie.
  Satanisten worden al helemaal als slecht gezien, en gediscrimineerd.
  Wanneer je Wicca zegt, wordt het nog wel getolereerd, omdat men het gevoel heeft dat mensen dan automatisch witte dingen doen, terwijl echt niet iedereen zo goed is die zegt Wicca te zijn, want er zijn er genoeg tussen die anderen schaden, en al helemaal bij ruzies, en het uitvechten door anderen te schaden, ben je geen Wicca. gezien ZIJ toch echt de wet behoren te hanteren, Die de zin kent ” Doe Wat Je Wilt, Zolang Je Niemand Schaadt. dat geldt voor Natuur, Voor Mens, en Elk Ander Levend Wezen.
  Bij Pagan kan dat nog net iets anders zijn, of wanneer je de Wet van Talma hanteert.

  Het is erg dat dit tegenwoordig is wat Wicca en andere geloven van Heidenen en anderen aan acceptatie is, en een aantal noodgedwongen weer underground zijn gegaan, terwijl Mr. Gardner zich zo hard gemaakt heeft en heeft ingezet heeft om alles boven de grond te krijgen en geaccepteerd te krijgen. En zie wat er nu gebeurt, met ook opnieuw een terugkomst van het Christendom, van waaruit de disacceptatie ook nog eens afkomt, misschien is het ergens wel goed dat ze zelf nu omder vuur liggen met hun geloof, bij bijvoorbeeld, wat sommigen etnische minderheden noemen.

  Eerlijk gezegd is het een schande hoe het is veranderd.

  Zwarte Magica,

Reacties zijn gesloten.