Interessante adressen

Adressen

Verzameld door Serotia

Denk je dat jouw organisatie in deze rubriek past?
Mail dan aan  serotia@serotia.nl (o.v.v.: Wiccan Rede Online).

LET OP: Wiccan Rede Online kan niet instaan voor de betrouwbaarheid van de aanbieders en neemt geen verantwoordelijkheid voor relaties ontstaan via deze contactadressen.

Abe de Verteller: Al twintig jaar vertel Abe verhalen. Dit begon al in de jaren negentig tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Deze passie is in de loop van de tijd uitgegroeid tot zijn beroep. In 2016 werd hij verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Abe vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, de PFI conferentie, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten. Hij vertelt mythen en sprookjes van de Kelten, Vikingverhalen, ridderverhalen, Griekse mythen, sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. In totaal heeft hij meer dan 380 verhalen in zijn repertoire. Naast zijn werk als verhalenverteller geeft hij lezingen over de betekenis van verhalen en symbolen, workshops verhalen vertellen en bomen wandelingen. Hij heeft inmiddels al vijf boeken geschreven; De symboliek van Bomen, De wijsheid van bomen en kruiden, De verhalen van Amersfoort, Witte wieven, weerwolven en waternekkers en als laatste ‘De kracht van Symbolen’.
Facebook: Abe de Verteller
Website: AbedeVerteller

A3 boeken: geeft boeken en kaartspellen uit over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Voornamelijk van Nederlandse auteurs, maar af en toe ook een vertaald pareltje uit het buitenland. Aan bod komen onder meer de Maan, Maya wijsheid, kruidenwijsheid, krachtbomen en -plaatsen, krachtdieren, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, astrologie, de elementen, goden en godinnen, tarot, creatief en reflectief schrijven. Enkele auteurs: Petra Stam, Elvira van Rijn, Linda Wormhoudt, Sandra Ingerman, Christine de Vries, Maja Kooistra en Marjanne Huising.
Website: A3Boeken

Atelier Aandacht & Avond vol Aandacht: door Marije Oostindie. Zoek je meer verbinding, stroming en intimiteit in je relatie? Tantra is een eeuwenoud spiritueel pad waarin je weer in contact komt met je ware natuur. Je leert hoe je je energie vrijer door je heen laat stromen, en hoe je daar dan vervolgens aanwezig bij blijft. Avond vol Aandacht biedt je de mogelijkheid om privé kennis te maken met Tantra, samen met je (oefen)partner. Deze sessies bieden je avontuur in een veilige setting. Wil je een beeld krijgen van wat je zou kunnen ervaren? Download dan hier mijn gratis partnermeditatie: ‘Brandstof voor jullie Relatie’ (25 min.) Ik wens jullie er heel veel plezier van! Naast Tantra lerares ben ik ook beeldend kunstenaar. Mijn schilderijen hangen nauw samen met mijn Tantrische praktijk en beoefening. Website: AtelierAandacht

Balfolk: Balfolk is een feestbal op folkmuziek, een avond heerlijk dansen op live muziek. Op zo’n avond komen voornamelijk Europese dansen voorbij. Parendansen zoals scottish, polka, wals, mazurka en bourrée, rijdansen als een andro of rondeau, en rondedansen als een cercle (tovercirkel) of een jig. Maar ook een Ierse reel of een Italiaanse tarantella of een Zweedse hambo kunnen gespeeld worden. De interactie tussen muzikanten en dansers maakt van ieder Balfolk een swingend en afwisselend feest. Diverse locaties in Nederland.
Website: Balfolk

Big Heart: Stichting Big Heart is een organisatie van vrijwilligers die het mogelijk maakt dat Carl Big Heart in Nederland zijn boodschap kan uitdragen. De stichting is in de loop der jaren uitgegroeid van een klein groepje enthousiaste mensen, die in mei 1999 bij Carl Big Heart deelnamen aan een zweethutceremonie, tot een solide groep vrijwilligers. De stichting organiseert twee keer per jaar haar activiteiten tijdens de bezoeken van Carl Big Heart aan Nederland, die voornamelijk plaatsvinden op natuurcamping Wientjesvoort in Vorden. Het doel van onze activiteiten is de oorspronkelijke kennis van de aarde in deze tijd te plaatsen. Wij geloven dat het uitdragen daarvan een brug kan slaan tussen mensen en daardoor bijdraagt aan het behoud van de aarde. Website: BigHeart

Bitless and More: Bitless And More schept mogelijkheden waarbij paard, mens en de natuur elkaar kunnen ontmoeten. We gebruiken de kracht van de natuur en zetten de intuïtie van paarden in, met als doelstelling bewustwording, bekrachtiging en een betere wereld voor mens, dier en al wat leeft. Dit doen we in de vorm van workshops en reizen waarbij wordt gewerkt op verschillende lagen van ontwikkeling en bewustzijn.
Website: BitlessandMore

Centrum voor Tantra Amsterdam: Tantra is een expressie van grote liefde voor de onpeilbare diepte en schoonheid van het mysterie van het bestaan. Het sluit in wat we ‘seksualiteit’ noemen, maar de reikwijdte is oneindig veel groter. Weet je welkom op het sensuele pad van bewustzijn.
Website: CentrumvoorTantra

Centrum Athanor: omvat 3 hectare in het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek. Het centrum is – voortbordurend op de geomantische eigenschappen van de plek – door ons thematisch ingericht met de intentie om de verbinding van elk individu met het grote geheel tastbaar en voelbaar te maken. De natuur fungeert daarbij niet alleen als rustbrenger maar vooral als bron van inspiratie. Fascinerend is zeker ook ons labyrinth, dat naar oud Europees voorbeeld zevenvoudig is opgebouwd. Het meest markant is echter zonder twijfel onze manshoge steencirkel, die op de huidige zonne-, maan- en enkele sterrenstanden is georiënteerd. Hierdoor is een krachtplek ontstaan waar het eeuwige en het tijdelijke elkaar raken. En waar u als mens door geraakt kunt worden.
Website: CentrumAthanor

Centrum Djoj: Zaalverhuur en ruimte voor vergadering, training, opleiding, activiteit, evenement, persoonlijke ontwikkeling, groei, bewustzijn, rust en balans. Het (dagelijkse) aanbod aan activiteiten en evenementen hebben we op de site in categorieën verdeeld. Onze uitgebreide en actuele agenda van deze maand kan je online raadplegen.
Website: CentrumDjoj

The Druid Network Nederland: The Network is not a Druid Order: it makes no attempt at defining or teaching one interpretation of Druidry, ancient or modern. Instead, like a sacred well, it aims to offer a rich and clearly wakeful blend of inspiration and information, yet not only from words presented as articles and ideas; for words written can gently lose their poignance and relevance. In the spirit of the oral tradition of our ancestors and our heritage, like any gathering ground, the exquisite power of the Druid Network is in the encounters it enables between individuals, soul to soul, mind to mind : people walking in company upon the same road, traditie.
Website: TheDruidNetwork

Gerry Damen: Ik help hoogsensitieve mensen om te landen op aarde. Dat wil zeggen dat ik je help om je wezenlijk te verbinden met het leven hier op zo’n manier dat jouw authentieke zelf hier kan bloeien. Vaak begint dat met energetische zelfzorg zodat je je op een goede manier kan verbinden met de aarde, je je (energetische) grenzen kunt voelen en aangeven, je kunt verbinden met je Ziel of Hogere Zelf en weet hoe je energie van anderen los kunt laten en je eigen energie terug kunt halen als je die weggegeven hebt. Voorouders spelen vaak een belangrijke rol in het ontstaan van ongezonde energetische patronen en blokkades in het voorouderveld oplossen is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. Maar voorouders zijn ook krachtbronnen die kunnen helpen je ongezonde patronen te transformeren. Meer weten?
Kijk op website: Praktijk Hagetessa

Geromino: Organiseert al ruim tien jaar in het Zeister Panbos tochten langs bomen. Mensen lopen tijdens een tocht geen kilometers, maar staan juist veel stil. Stil staan bij een boom helpt ons om er contact mee te krijgen. Als wij mensen stil staan krijgen wij wortels. Na bij een aantal bomen te hebben stilgestaan, ontwikkelt zich een referentiekader en zul je ontdekken dat elke boom en elke boomsoort een heel eigen uitwerking heeft op ons mensen.
Website: BosTochten

Heart of the Witch; we a group of witches and magickal workers who combine many magical and earth-centred traditions, and who come from various cultures recognise that there are many ways to be a Witch.
Facebook

Historisch Openluchtmuseum Eindhoven: Organiseert diverse dagen en workshops rondom de prehistorie. Website: EindhovenMuseum.nl

Huis van Transformatie Voel jij ook een verlangen naar verandering? Het Huis van Transformatie biedt je hiervoor een veilige en warme plek. Er is zowel aandacht voor jouw persoonlijke en spirituele groei als ook voor datgene wat jouw groei nog afremt (zoals klachten, beperkende en negatieve overtuigingen en trauma’s). Mijn naam is Saskia Basten en mijn eigen verlangen naar verandering bracht me een transformatie van bioloog en onderzoeker naar een zinvol en fijn leven als Transformatie coach en trainer. Om jouw transformatie proces te ondersteunen bied ik je een divers programma met o.a. Transformatie coaching, trainingen en een opleiding. Met als doel om jou te verbinden met je ziel. Je Ziel is jouw innerlijk Kompas en wijst je de weg naar de Verandering die jij wenst! Het Huis van Transformatie heeft dus diverse kamers, gevuld met kennis en ervaring.
Website: HuisvanTransformatie

Jonathan, centrum voor rituelen: Jonathan biedt persoonlijke rituelen bij allerlei grote en kleine veranderingen in een mensenleven, zoals geboorte, volwassen worden, het aangaan of verbreken van een relatie, verhuizing enzovoorts. Ritueelbegeleiding kan ook ingezet worden om een bepaalde vraag te verduidelijken of om iets te verwerken. Jonathan biedt ondersteuning bij inhoud en uitvoering van een uitvaart en andere vieringen rondom het sterven. Tevens organiseert Jonathan ceremonies (o.a. vollemaan-vieringen) in de natuur die de cyclus van het jaar volgen.
Website: JonathanRitueel

Jyoti & Maya: Jyoti Verhoeff (NL) singer/songwriter/piano, Maya Fridman (RU) cello/vocals. With their instruments, voices and beautiful compositions they lure you into the depth and welcome you in the marvelous land of imagination, where nothing is predictable anymore and yet everything is recognizable.
Website: JyotiVerhoeff

Kairos-salutogenese: Droomonderzoekers en droomwerkers. De cursus droomwerk die gebaseerd is op inzichten van CG Jung, bestaat uit 15 online bijeenkomsten, verspreid over 9 maanden. De lessen worden gegeven door Zilla Kooij. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Individueel les is ook mogelijk. Ook kun je me benaderen om individueel met je droom aan de gang te gaan zonder dat je een cursus doet.
Dromen zijn een goede ingang voor proces werk maar niet de enige ingang. Ik begeleid proces werk met behulp van veel technieken.Informatie: Bij Zilla Kooij,  tel: 06 18276908.
Voor info mail: zilla@kairos-salutogenese.nl

Lichtfontein; Centrum voor Levenskunst in Appelscha. Voor yoga en meditatie cursussen, workshops, chakra beroepsopleidingen, retraite weekenden, jaarvieringen, concerten, fairs, labyrint, inspiratiewinkel en meer. Ontdek onze mogelijkheden.
Website: LichtFontein

Mandragora’s: biedt workshops en activiteiten aan op aanvraag- voor Covens en groepen vanaf tien deelnemers op locatie. Onze doelstelling is de overdracht van onderbouwde kennis op gebied van Wicca , Magie, Santería en Traditionele Hekserij. De activiteiten zijn informatief en plezierig, al doende vergaren deelnemers kunde. Ook is er een arsenaal van ritueel geprepareerde zalven, tincturen en wierook met niet alledaagse ingrediënten leverbaar. Voor aanvragen en informatie mail: Mandragora

Odin-imkerij: Op veel plekken in Nederland staan Odin bijenvolken. Vooral op biodynamische boerderijen. Ze kunnen daar goed gedijen omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er vaak ruimte is voor bloemen. Maar onze volken vind je ook op andere plekken, zoals centrum De Ceuvel in Amsterdam of de Kunsthal in Rotterdam. Honingbijen helpen op al deze locaties met het bestuiven van planten. Odin imker Jos plaatst de bijenkasten en de volken op deze plekken, en helpt mee bij het onderhoud. Meer info, kijk op website: Odin

Onthaasten en genieten: Meindert van Dijk heeft een site waar alles draait om Rust-Ruimte-Stilte. Er is ook een overzicht van stiltewandelingen.
Website: OnthaastenenGenieten

Open Mind: Samen met Cois Geysen kennismaken met krachtplaatsen en leylijnen.
Website: Openmind

Orde van Barden, Ovaten en Druïden; OBOD: komt update
website: www.druiden.nl of www.druiderij.nl

Pagan Ways: Pagan Ways is gespecialiseerd in unieke pagan fantasy kleding. Het belangrijkste ingredient is onze creativiteit: originele kleding op de markt brengen, geinspireerd door de Kelten, Germanen, Vikingen, Middeleeuwen en fantasy. We ontwerpen en fabriceren alles zelf. We maken dus geen twaalf in een dozijn, maar exclusieve kleding voor een betaalbare prijs. Ons doel is om het ware Pagan Ways gevoel met iedereen te delen! Website: Pagan Ways

Paul Vens and Friends: Dag Vrienden dichtbij en ver weg. Omdat ik onze activiteiten en onze muziek graag de wereld in breng.
Facebook: Paul Vens
Website: Paul Vens

Petra Stam: Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot spiritualiteit, mystiek en symboliek. Na de HBO-opleiding voor maatschappelijk werk heb ik meteen de 5,5 jaar durende opleiding voor klassieke homeopathie gevolgd. Alles wat met hekserij, occultisme, mythologie en symboliek te maken had bleef me trekken. Na een zoektocht heb ik daar vooral mijn eigen weg in gevonden. Na 11 jaar werken in de jeugdhulpverlening, richtte ik me helemaal op mijn eigen praktijk. Een intensieve training tarot zorgde ervoor dat ik zelf tarotconsulten ging geven en na enkele jaren ben ik daar ook cursussen gaan geven. Na 3,5 jaar spirituele astrologie-cursussen voegde ik dit onderdeel toe aan mijn consulten. Mijn boeken en kaarten laten de onderwerpen zien waarin ik me heb gespecialiseerd: de Maan, tarot, de Egyptische mysterieweg en krachtdieren. Het streven naar zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid is de draad die door mijn consulten, (jaar)cursussen en boeken heen loopt. Website: PetraStam 

Pagan Federation International (PFI) Nederland: is de Nederlandse tak van de Stichting Pagan Federation International, die geaffilieerd is met de PF. In Nederland en heel Europa worden diverse online evenementen georganiseerd.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/PFILageLanden
Mail: Morgana
Website: https://nl.paganfederation.org/

De Quest: Sjamanisme & Energetische healingen. We bieden verschillende mogelijkheden om jouw quest via het spirituele pad te helpen belichten. Dit doen we vanuit het sjamanisme . Kijk verder op deze website om meer te lezen over de cursussen, workshops, healingen, inwijdingen, vieringen en overige activiteiten.
Website: deQuest

Het Rad: is een heidense blotgroep ontstaan rond midzomer 1997. We begonnen toen met een handvol heidenen en we hebben als blotgroep bewust gekozen dit zo te houden. Door de jaren heen hebben we laten zien hoe klein groots kan zijn door met weinig mensen veel werk te verzetten. Het waren bewogen jaren  met vreugde en verdriet, met ontmoetingen en samenwerking met heel veel mensen in binnen- en buitenland.
Tijdens een van de allereerste bijeenkomsten noemde een van de gasten ons raddraaiers en sindsdien noemen wij onszelf ook zo. We zijn er altijd duidelijk in het Germaans heidendom uit te dragen zoals wij het zien en dat kan zelfs binnen Het Rad van persoon tot persoon verschillen. Voor Het Rad is germaans heidendom een geloof dat met beide benen in het hier en nu staat, te midden van de vele culturen, tradities en geloofsovertuigingen die ons land tegenwoordig rijk is. Nederland en Europa waren en zijn een kleurige smeltkroes van mensen uit de hele wereld.
We vieren samen met vrienden en genodigden de jaarfeesten. Een paar keer per jaar treffen we elkaar voor het beoefenen van seidh en we maken gezamenlijk uitstapjes naar heidense en paganistische bijeenkomsten in binnen en -buitenland.
Website: HetRad


Shamagika: The House of Shamagika spiritual centre for all those interested in Shamanism, Magick, Spiritualism and Paganism etc.
Website: Shamagika

Shamanic Centre: Etten-Leur.  Wij nodigen shamanen en shamanca’s uit van over de hele wereld om hun kennis met ons te delen. Je bent welkom bij het delen van hun kennis, het volgen van hun pad.
Website: ShamanicCentre

Soul Voice®: biedt je de mogelijkheid om de helende en transformatieve kracht van je stem te ontdekken en te gebruiken. Vaak zijn we vanaf onze kindertijd als het ware wat weg gedreven van onze eigenheid. Soul Voice helpt je weer terug te keren naar je natuurlijke instinctieve mooie oer-zelf, zonder ‘beschermende’ laagjes, zonder maskers gewoon echt zijn. Het gebruik van de helende kracht van de stem ontrafelt als het ware alles wat tussen jou en je ware zelf staat. Kwetsbaar, zacht en tegelijkertijd krachtig zijn, intuitief en met een open hart in de wereld staand. Stevige grenzen voelend en diep verbonden zijn met de aarde en het grote geheel. De stem, ons meest kwetsbare instrument, omdat het rechtstreeks je ziel toont, is ons krachtigste medicijn.
Website: VoiceMedicine

Stichting Aarde-werk: is werkzaam op het snijvlak van duurzaamheid, spiritualiteit en natuurbeleving. Het doel is gestalte geven aan een gezonde, leefbare en duurzame samenleving en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van de natuurlijke soortenrijkdom op aarde ten behoeve van de toekomstige generaties. Inspiratie opdoen. Binnen uw bedrijf aan de slag met het thema duurzaamheid. Aarde-Werk ontwikkelt en verzorgt jaarlijks diverse (groeps) trainingen en workshops op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid, milieu en gedragsverandering. Dit doen we in ons Centrum Aarde-Werk of op locatie.
Website: Aarde-werk

URI (United Religions Initiative) Netherlands: opgericht in april 2003, is een onderdeel van een groeiende wereldwijde gemeenschap. URI heeft tot doel het stimuleren van duurzame interreligieuze samenwerking; het beëindigen van religieus gemotiveerd geweld en het realiseren van culturen van vrede, gerechtigheid en heelwording voor de Aarde en alle levende wezens.
Website: URI
Europe: URI Europe
Facebook URI Netherlands.
Voor meer informatie, mail Morgana

Voice Medicine: biedt je de mogelijkheid om de helende en transformatieve kracht van je stem te ontdekken en te gebruiken. Vanuit Voice Medicine begeleid ik mensen in het beter leren luisteren naar hun innerlijke stem, het naar buiten richten van hun unieke stemgeluid en het kunnen ontvangen en geven van helende klanken. Dit doe ik in de vorm van Voice Medicine workshops en individuele Soul Voice ® sessies.
De helende stem is voor mij de meest rechtstreekse ingang tot de ziel. De stem is een heel direct medicijn om blokkades aan te pakken die maken dat jij niet vanuit je volle potentie in het leven kunt staan. Voice Medicine geeft je een liefdevolle, vreugdevolle en respectvolle relatie met jezelf waardoor je als vanzelf een evenzo gelukkige verbinding met je omgeving kunt hebben. Keuzes in je leven kunt maken die jou dienen waardoor je op een authentieke wijze ten dienste kunt staan aan de samenleving.
Voice Medicine is mijn manier om de samenleving te verrijken. Ik deel mijn kennis en kunde graag met jou.
Om een beeld te krijgen van wie ik ben, de Soul Voice® methode en mijn activiteiten nodig ik je van harte uit een kijkje op mijn website te nemen.
Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Voice Medicine, meld je dan aan voor de nieuwsbrief met column, leuke oefeningen en een update van mijn activiteiten. Activiteiten Joyce Hellendoorn.
Info: Voice Medicine

Wilde Wijze Vrouw met Dr. Klara Adalena. Klara heeft in 2004 de eerste priesteres opleiding in Nederland opgericht, is auteur van ‘Leven in Geluk’, Inwijdingsweg uit de oude Godinnenculturen, en Love & Mindset Coach. Klara begeleidt succesvolle vrouwelijke entrepreneurs en professionals om in hun Queen te stappen, voorbij beprekende overtuigingen te gaan en next level liefde en succes te ervaren. Website: KlaraAdalena en check ook haar laagdrempelige super succesvolle spirituele dating programma’s op WooWooDating

Yoeke: Voor levenslust en magie; Reclaiming-technieken om stevig in je schoenen te staan in woelige tijden. Individuele begeleiding, workshops voor covens, maancirkels en andere groepen. Yoeke biedt trainingen Magisch Schrijven van een jaar en een dag en Tarot Systeem Opstellingen om veranderingen mogelijk te maken.
Website: YoekeNagel

3 reacties op Interessante adressen

 1. 40 – 50 de Irminsûl (Irminzoel) stond op het Noorden. Eik! Saksisch.
  Karel de Grote (Karel de Mensenslager!). Tot plus minus 799. Alles verdween!

  Hanhofweg 10, 7587 LL De Lutte (Twente). 27 juni 2016. Wijding.
  2 juli 2016. Openbaren.
  Gudde. Jan en Dominick. Frank Broekhuis. Laurens Morsink.
  Speciaal!

 2. anoniem schreef:

  Hoe vind je een coven en word je ingewijd? Ik snap dat het lastig te vinden is, maar dit is toch wel erg lastig.

  • Jana schreef:

   Je zult er zelf moeite voor moeten doen om een coven te vinden, en vooral om een coven te vinden die bij jou past en waar jij bij past. Op de pagina Arachne’s web vind je contactmogelijkheden in verschillende tradities. In heksencafés (zie de pagina Heksencafés, moots en meets) zijn meestal mensen aanwezig die je kunt vragen naar covens en leraren. Ook bij een aantal adressen hierboven kun je aankloppen voor informatie. Net als bij een aantal forums op internet en bij groepen op Facebook en schrijvers van boeken over wicca. Luister naar je intuïtie, durf kritische vragen te stellen als je iemand ontmoet maar besef ook dat je niet op alle vragen antwoord krijgt. En vraag de goden of ze je kunnen helpen om in contact te komen met de coven waar jij op je plek bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.