Redactioneel Beltane 2016

Voor dit themanummer over creativiteit hebben we enkele bijdragen ontvangen van lezers, waarvoor hartelijk dank! Melusine liet haar dochter op een speelse manier kennismaken met het element water, door een geleide meditatie. We ontvingen recepten voor meiwijn en maankoekjes. Rhianne vertelt hoe zij creatief omgaat met regels. Anne schreef een scheppingsmythe. Jana biedt tips om muziek en spel te gebruiken in je ritueel of jaarfeest. En Morgana geeft haar visie op creativiteit als een proces van ontwaken, een manier om je met de natuurkrachten te verbinden en deze te leren begrijpen.

Creativiteit kun je betrekken op allerlei aspecten van wicca, hekserij en paganisme. Dat blijkt al uit de verscheidenheid aan artikelen over dit onderwerp. Voor het schrijven van rituelen doe je een beroep op je creativiteit, je scheppend vermogen. Als je deelneemt aan een ritueel, sta je meer open voor inspiratie langs allerlei andere kanalen dan je in het dagelijks leven gebruikt. Je bereikt die openheid door het kind in jezelf aan te spreken. Door te spelen.
Wil je een probleem oplossen met magie, dan helpt het om een uitgebreid scala achter de hand te hebben van magische technieken – je ’toolbox’. Per gelegenheid kun je dan kiezen welke techniek je wilt gebruiken, en hoe je die gaat toepassen. Creativiteit is immers ook het bedenken van originele ideeën, oplossingen en methoden.

Het Lughnasadhnummer heeft als thema ‘matchmaking’, dat wil zeggen: verbinding, ‘daten’, koppelen, samenwerking, bemiddeling, netwerken, nieuwe manieren van samenwerken. Bijdragen zijn welkom! (Vraag hieronder of we je een mailadres kunnen toezenden, of neem contact op via onze Facebookpagina). We ontvangen je artikel graag voor 1 juli.

Je vindt de artikelen uit dit nummer natuurlijk weer in de inhoudsopgave.

Veel leesplezier, en een fijne zomer!
Jana.