Redactioneel – Lughnasadh 2021

Logo pagina Redactioneel in Wiccan Rede Online Magazine

Waar blijft de tijd?

Tijd is een beetje het thema geworden van dit nummer van Wiccan Rede Online.
Yoeke belicht hoe de beleving van tijd in deze tijden van corona heel anders is geworden. Hoe de tijd op hol slaat, of zijn wij het die op hol zijn geslagen? En dat de tijd dan weer terugslaat.
Of is tijd toch onomkeerbaar? Mijn ervaring van afgelopen jaar is dat tijd kostbaar is, dat je moet genieten van de tijd die je hebt met je geliefden. Je weet immers nooit hoe lang je nog hebt.
Loes liet zich niet opjagen, maar zocht naar rust. En naar verbinding.
En Medeia duikt de verleden tijd in, tot aan de 14e eeuw en de Middeleeuwen toe, en verbindt zelfs een geur aan vervlogen tijden.
Als laatste Nederlandstalige artikel bieden we een klassieke tekst van Merlin aan, die uitlegt dat de periode van een verjaardag tot je volgende verjaardag toch echt een jaar duurt, en dat ook inwijding zich niet laat afraffelen maar een heel proces is.

Ook in de Engelse artikelen komt tijd, meer in het bijzonder verleden tijd, aan bod.
Thorn Nightwind gaat uitgebreid in op wichelen en het gebruik van roedes en staven voor andere doeleinden. Ik moest lachen om het experiment dat zij deed, toen ze het als ‘practical joke’ uitvoerde.
En Morgana haalt actuele kennis boven water over de bekendste Nederlandse godin, die toch voor veel mensen een grote onbekende is: Nehalennia.

De boeken die we bespreken kunnen je nog een mooi tijdverdrijf bieden.
Bekijk het overzicht van artikelen en recensies in de inhoudsopgave.

Kijk ook eens goed naar de header hierboven: als onderwerp heeft Mandragora de oogst van genezende kruiden gekozen, na een rondje door de tuin met het mooie smeedwerk. “We kunnen allemaal wel wat genezing gebruiken.”

Fijne zomer!
Jana.