Websites – Imbolc 2012

Logo pagina Webwegwijzer Wiccan Rede Online Magazine
The White Goddess, Pagan Portal and Forum
“The White Goddess Pagan Portal, is an online resource for Pagans, Wiccans and Witches, providing in depth information on a varied range of areas, including, Moon Phases, The Sabbats, Book of Shadows and a Forum for the serious discussion of Pagan topics.
It is the aim of The White Goddess Pagan Portal to promote a friendly and enjoyable environment for the discussion of Pagan Paths. You will come across a diverse cross-section of opinions, some of which may conflict with your own personal beliefs.”
Ryewolf:
“My aim when I set up this site, was for it to be a repository for all the things that interest me. To be an online record of my thoughts as a pagan. Most of the articles on the site have been written by me.”
What you can find: articles on Paganism, Sabbats, the elements, moon phases and more. For instance: Wiccan basics – meditation.
http://www.thewhitegoddess.co.uk/index.asp

Doreen Valiente
A site about the life and work of Doreen Valiente, from birth certificate till funeral rite. The articles on her life are presented chronologically: her youth, the 1960s, the 1970s, etc.
Special pages are dedicated to Doreens poetry and her books. I doubt the claim of the Doreen Valiente Foundation on the copyright of ’the long version of The Wiccan Rede’, as I’ve learned to know it in the last decade, since no one really knows its origin and it might be by Adriana Porter. But all in all this is an interesting and informative website about one of the founders of Wicca, or at least a very important person in the wording of Wiccan core texts. See also the video tributes and the blog entries.
http://doreenvaliente.org/the-doreen-valiente-foundation/

Merlin’s Archive
Naast de vele andere dingen die Merlin nalaat, is er zijn speciale collectie van artikelen onder de naam Merlin’s Archive. Je vindt er artikelen over ‘Arts & Crafts’, waarbij het zelf maken van wierook of andere attributen voor de praktiserende heks, maar ook een artikel over magische alfabetten en symbolen. In ‘Geschiedenis & wetenschap’ artikelen over het ontstaan van het tijdschrift Wiccan Rede (prints van de allereerste edities) en de heksencafés.
Onder ‘Paganisme & folklore’ een artikel over ’the Other People’ dat je eigenlijk gelezen moet hebben (een van de artikelen van andere auteurs dan Merlin zelf, en een van de Engelstalige artikelen). En in het grootste deel over ‘Wicca & hekserij’ antwoorden op een aantal basisvragen en een interview met Merlin zelf. Buiten het ‘Archive’ maar beslist het lezen waard, is het artikel ‘Second opinion’ elders op de Silver Circle-site (http://www.silvercircle.org/secondopinion.htm ).
Some articles are in English!
http://www.merlinsarchive.silvercircle.org/

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in English articles, Web Wegwijzer met de tags , . Bookmark de permalink.