De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen / een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

2 responses to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Samhain 2015”

  1. Margriet

    Goedemiddag Medea, allereerst gefeliciteerd met je eerst lustrum!
    Ik hoop dat je nog lang nieuwtjes blijft verzamelen en bewerken.
    Deze extra lange versie heeft me weer heel veel nieuws geleerd. Heel veel dank!