De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen versus een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

2 responses to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Lughnasadh 2015”

 1. Jana

  Nieuwsgierig is geworden naar de tentoonstelling in het Catharijne Convent? Hier vind je een kortingsbon om het allemaal zelf te gaan bekijken: Tentoonstelling “De heksen van Bruegel”, 19-09-15 t/m 31-01-16

 2. Margriet

  Wat is het toch leuk om al die nieuwtjes te lezen!
  Voeding, ijzeren vissen, Mouras en meer…
  En natuurlijk na 19 september: op naar het Catharijneconvent! ?
  Weer bedankt voor het verzamelen en bewerken!