Geboren zo´n vier maanden voor het einde van WO II; de dood van mijn vader een maand voor mijn geboorte – hij werd met negen anderen terechtgesteld door de bezetter als gevolg van zijn verzetswerk – heeft grotendeels de route in mijn leven bepaald. Als gevolg van dit gebeuren alleen door moeder, dus vrouwelijk geïdentificeerd, opgevoed. Gepensioneerd –was docent Methodiek en Theorie van de Hulpverlening, trainer/supervisor/coach. Heks geworden in 2011; voelde als thuiskomen. Schrijven erover voelt als noodzaak; het is een geliefd hulpmiddel om een zekere grip te houden op de magie van het dagelijks gebeuren en het effect op mezelf. Voorbij de spagaat van uniek zijn en erbij willen horen. Altijd op zoek naar de diepte en de essentie; in contact met de bron. ‘k Verzorg o.m. workshops en lezingen, zit bij Greencraft en mijn coven is Emain Ablach.

3 responses to “De vier elementen, 1 – vier samenstellende delen”

 1. Rebecca Blaauw

  Dit artikel is zo de moeite…. Bij het lezen zijn er al vele verbindingen gemaakt, ik kijk ook uit naar de volgende drie…. Dank je wel en dikke blessingsknoedels. Seraphina

 2. Dargon

  Hé Ramos, wat een mooie uiteenzetting van de vier elementen, ik wacht met plezier af wat de vervolg-artikelen zullen brengen! Zeker wanneer je schrijft over 5 – 6.
  Dank

 3. yoeke

  Heel boeiend artikel Ramos. Ik verheug me op de volgende drie. Dank.
  Yoeke