Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

3 responses to “Goden en godinnen in de lage landen, deel 1. Verkennen”

 1. Irma Blank

  Vorig jaar is de uitgave van Heidens Nederland vernieuwd uitgegeven. Het heet nu Heidense heiligdommen. Het aantal bladzijden is verdubbeld. Geen idee of het een goed boek is; ikzelf heb het niet gelezen. Succes met het artikel!

  Irma

 2. jack stoop

  Hoi Jana, interessante speurtocht. Ik kan je ook het volgende boek aanraden over de tempels bij Elst waar Hercules Magusanus vereerd werd:
  In de schaduw van het Noorderlicht door H. Enckevort en Jan Thijssen.
  Het is nog tweedehands te koop.
  BB Jack