De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen versus een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

One response to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Imbolc 2017”

  1. Margriet

    Bijzonder om te lezen, al die verhalen over religie. En geweldig om te lezen hoeveel impact de Harry Potter boeken hebben op de muggle wereld 🙂 Die Eriovixia gryffindori is heel bijzonder!
    Weer heel erg bedankt voor het bij elkaar brengen van alles stukjes.