De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen versus een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

3 responses to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Imbolc 2015”

  1. Frederike

    Interessant bericht over het rapport van de IHEU! Ik had nog niet eerder van deze organisatie gehoord (terwijl ik me toch vanuit studie bezighoud met religie en internationale betrekkingen..).
    Een kleine kanttekening bij geweld tegen heksen: wanneer het over hekserij in Afrika gaat, gaat het vrijwel altijd over mensen die beschuldigd worden van hekserij door hun gemeenschap, als verklaring van een ongeluk dat gebeurd is bijvoorbeeld. Denk dus niet dat dit gaat over mensen die werkelijk een paganistische stroming aanhangen en daarvan beschuldigd worden.

  2. Margriet

    Altijd weer interessant. Dank je wel voor het verzamelen!