Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

3 responses to “Wicca als religie”

 1. auktje

  Zeer de moeite waard, geeft een helder beeld, fijn! Bedankt!

 2. Margriet

  Weer zeer interessant om te lezen en om over na te denken…
  Dank je wel 🙂

 3. Anne

  Ha, fijn wat een geweldig lezenswaardig stuk is dit weer. Dankjewel!