De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen / een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

2 responses to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Samhain 2011”

  1. Morgana

    Waarschijnlijk. Toen wij de kerk gingen versieren hadden wij geen problemen, geen tegenwerking. Het was ook heel erg mooi, maar wel heel vrouwelijk dus wel reden voor consternatie. :-)))))

  2. Mandragora

    Bizar dat nieuws van de Chassékerk. De Godinnenprocessie was blijkbaar geen probleem? Of was het een kwestie van ‘wat niet weet, wat niet deert?’