Recensie: Nehalennia Suite

Nehalennia Suite – Ode aan de Zeeuwse Godin / Ode to the Zeeland Goddess
Jules Bitter
FP Productions, 2005.
www.fluitpraxis.com

Voorkant van het album Nehalennia Suite van Jules Bitter

Op zoek naar (bijvoorbeeld) een gedicht over Nehalennia, bladerend in het boek van Gardenstone (Nehalennia, godin van de zeekust), kwam ik een verwijzing tegen naar de cd van Jules Bitter die ik eerder niet heb gevolgd. Ten onrechte: de demotracks op de website smaakten naar meer en ik heb de cd besteld en had die (desgevraagd) heel snel in huis. De nummers op de cd beschrijven de omgeving waarin Nehalennia vereerd werd en de mensen door wie dat gebeurde. De laatste drie nummers geven muziek aan een reis: Het vertrek; De zeereis; en De thuiskomst.
Prachtige fluitmuziek, op een mooi uitgegeven cd met boekje met veel informatie over Nehalennia. Het geheel maakt mij erg nieuwsgierig naar het andere werk van Jules Bitter.

For our non-Dutch speaking readers: check the website .
The booklet containing quite some information about the Goddess Nehalennia is in Dutch AND English.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Muziek, Recensies met de tags , , . Bookmark de permalink.