Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

One response to “Wicca, smal of breed – overlappende cirkels”

  1. Tink

    Wat een goed artikel is dit; complimenten, Jana! Dit is precies wat ik altijd in Wiccan Rede gezocht en gevonden heb. Ontstaan uit een bepaalde richting, maar open naar alle andere serieuze richtingen. Discussie, verschillen, overeenkomsten… allemaal goed. Ik las het als eclectische soloheks, ik lees het nu ik me op het Alexandrian wicca-pad heb begven en ik blijf het lezen!