De Griekse beschaving vormt een belangrijke, niet-christelijke basis van 'onze' westerse cultuur. Voor diezelfde Grieken was Medeia een sinistere snuiter uit het barbaarse Oosten. In Medeia's beleving van 'de oude religie' komt dit tot uitdrukking in de dynamiek van ergens bij horen / een buitenstaander zijn. Daarnaast is er het klassieke ideaal van de Kunst als toegang tot een andere dan de alledaagse werkelijkheid, naast het besef en de erkenning van krachten in de schaduw, waar soms niet aan te ontkomen valt. Medeia schrijft de rubriek 'Oud nieuws' voor Wiccan Rede Online.

One response to “Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Samhain 2016”

  1. Margriet

    Goedemorgen Medeia,
    Altijd weer fijn om je sprokkelwerk te lezen!
    De website IsGeschiedenis zal ik van nu af aan zeker blijven volgen.