2 responses to “Het Middelpunt van de cirkel, deel IX”

 1. Serge van Heel

  Bedankt voor je reactie Jetske!
  bb,
  Serge

 2. Jetske Dumais

  Alhoewel ik de wicca niet vanuit het Jungiaanse perspectief bekijk, beleef, zie ik wel de alchemistische processen die je vanuit jouw ervaring aan ons lezers duidelijk wilt maken. De paradox in onze manier van waarnemen, voelen, denken en praten in deze is dat we alleen in exoterische termen kunnen praten over “dat wat verborgen is”, dat wat we gnosis of esoterie noemen. Alleen in tegenspraken kunnen we raakvlakken vinden is mijn ervaring. Verklaren doen we nu eenmaal altijd vanuit de neiging om dingen te reduceren tot andere gekenden dingen.
  Overigens een goed en open artikel, Serge. Op deze manier heb je weer een klein stukje van jezelf openbaar gemaakt.
  B*B