Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

4 responses to “Sinterklaas en Zwarte Piet, van heidense oorsprong?”

  1. Lothanna

    Bedankt voor dit interessante overzicht. Het moedigt wel aan om meer te lezen over het onderwerp 😉

  2. Zia Elohka

    Goed en leuk artikel!

  3. Margriet

    Interessant en helemaal aktueel 🙂