Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

One response to “Voorjaar in de IJmond en elders”

  1. Rinus de Ruiter

    Even een opmerking,luilakken word ook in Zuid-Holland gevierd op dezelfde tijd,ik ben er als kind mee opgegroeid in Moordrecht en in Waddinxveen vieren ze dit ook,in Gouda wer niet,het was latijd veel lol en kattekwaad in mijn jeugd.