Index Lughnasadh 2011

In dit nummer vind je de volgende artikelen / In this issue you’ll find the following articles

In het Nederlands:
Maan van de speer – Loes
De geur van de zomer – Merlin
Compassie – Jana
Hoe te beginnen met wicca – Jana
Lezing Joke en Ko – HC Mierlo 06 juli 2011 – Serotia
Oud nieuws in de verjongingsketel gegooid – Medeia
Websites – Jana
Redactioneel – Jana

In English:
Alizon the Witch – an extract from ‘A history of the Pendle Witches & their Magic’ – Joyce Froome
Lady Margaret’s Journey of No Return – Michael Berman
The Laidly Worm and Kemp Owyne – Michael Berman
The Scent of Summer – Merlin
The Museum of Witchcraft, Boscastle, UK – Morgana
Joyce Froome – a short interview – Morgana

en deze recensies / and these reviews:
Wicked Enchantments, the Pendle Witches & their Magic – book
by Joyce Froome
Magie – betovering en bovennatuurlijke krachten – boek
geredigeerd door Olivier Rieter
De Groene Man & de Groene Vrouw – boek van Joke & Ko Lankester
The Wildwood Tarot – deck by Mark Ryan & John Matthews, ill.
by Will Worthington
The Occult Reliquary – book.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Artikelen, English articles met de tags , . Bookmark de permalink.