Review: The once and future witches

The once and future witches
Alix E. Harrow
Orbit, 2020, 516 p. ISBN 978-0-356-51249-5. € 23,95

In 1893, there’s no such thing as witches. But there will be. The sisters James Juniper, Agnes Amaranth and Beatrice Belladonna, join the suffragists of New Salem.

What an interesting angle: to combine witchcraft, the use of hidden knowledge, with a historical setting of women fighting for their rights as citizens. The sisterhood part is not original, but well worked out. One of those stories that draw you into it, oblivious of the world around you, until the last page.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken, English articles met de tags , , , . Bookmark de permalink.