Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.

2 responses to “De wraak van Moeder Aarde?”

 1. Loes Lodder-Bijl

  Lieve Jana,
  Mooi verwoord en ja, het meest dodelijke is het leven zelf. We zullen ermee moeten leren leven, niet alles is maakbaar.
  Liefs, Loes

 2. Ellen Blommendaal

  Geweldig stuk Jana. Kort en krachtig verwoord. Het is zo….niet schuldigen aanwijzen.
  Ik word niet goed van al die theorien die van alles beweren en zelfs zendmasten in brand steken om een punt te maken…

  dank je voor deze duidelijke uitleg.

  groet Ellen