Volle maan van de speer 2022-2023

Ik lees net het volle maan verslag van vorig jaar terug, vuur en balans staan hierin centraal. Dat doet mij direct denken aan komende Castlefest. We mogen niet meer met vuur spelen. De fakkeloptocht die we ieder deden mag niet meer. Het is tijd voor iets nieuws! Dit soort mededelingen prikkelen mij altijd tot vernieuwing. We hebben ook lang genoeg ‘Vuur’ naar de Wicker gebracht. Het wordt tijd voor balans! De wereld brandt al genoeg! Dit jaar zullen wij dus alle elementen naar de Wicker brengen 🙂 Water, Lucht, Aarde, Vuur en niet te vergeten Spirit! Op alle vlakken is het tijd voor balans, als mensen zijn we al geruime tijd doorgeslagen… waarmee dan ook! En Moeder Aarde laat haar spiegel zien… zien wij het als mensheid en kunnen we weer de balans terug brengen? Dat is de vraag die de komende jaren alle aandacht nodig heeft, be my guest 🙂

2022-08-12 Volle maan van de Speer

Eindelijk trekt de lucht dicht! Vandaag wordt er regen verwacht! De hele week is het droog en te heet geweest. De zoveelste hittegolf trok over ons land. Geluk bij een ongeluk, kwam ik met corona thuis na Castlefest. Ik heb de hitte dus mooi binnen kunnen uitzitten en -zieken. Mijn twee dagen met ruim 39 graden koorts vielen amper op 😛 Ik heb besloten om morgen weer te gaan werken. Een week ‘c’ is niets, vergeleken met de eerste ronde die ik rond kerst 2021 had. Nog wat helder slijm op de keel en neus, maar dat had ik ook al overgehouden van ronde 1. Misschien gaat dat niet meer weg. Afgelopen donderdagavond ben ik gaan wandelen, de avond voordat ze vol is. Om iets van 3.30 zou ze op haar volst zijn. Nou dan kies ik de paar uurtjes daarvoor, liever wassend dan afnemend. Ik was net één dag zonder koorts en voelde me goed. Helaas moest ik het daarna met een paar stapjes terug doen 🙁 Ik hoop dat ik morgen wel weer goed van start kan gaan. Het is nu maandag, vier dagen verder.

Het thema van deze maan is:
Bouw aan je zelfvertrouwen!
Indiaans sjamanisme:
Zij die heelt (hopelijk eerst mezelf)

Ik stap dus een paar uur voor volle maan de deur uit. Na vier dagen binnen zitten, liggen en hangen is het heerlijk om eruit te gaan. De hitte van de dag is verruild voor een koele avond. Mijn jasje kan ik al snel uitdoen, in mijn T-shirt kan ik de wandeling doen. De wind door mijn haren te voelen en op mijn huid is heerlijk. Het valt mij op dat er niemand buiten zit. Ik snap daar niets van. Het is 22.30 en de tuinen zijn stil. De deuren zijn dicht en de mensen hangen voor hun tv. Er wordt zelfs geen hond uitgelaten, het is gewoon doodstil buiten.

Ik beloof mezelf een korte wandeling. Naar B8 en terug, en rustig lopen. De brug over, het buitengebied in… De maan is ondertussen opgekomen tussen twee daken en staat zo boven een V. De V van Vuur! De volle maan van de Speer staat voor Vuur! Tijdens de vorige volle maan (van de vurige god) heb je leren spelen met vuur. Je eigen vuurkrachten, je passie! Met je passie je doelen kunnen verwezenlijken is weer een ander verhaal, dan moet je kunnen focussen. Dan moet je je speer kunnen gebruiken. De Speer uit het oud-Keltische verhaal van de Tuahta Dé Dannan (spirituele krijgersvolk) is meegenomen uit de onderwereld. Ze vonden deze in het brandende fort Goirias en schonken de magische speer aan de god Llugh. Deze speer is nog regelmatig te zien als de bliksem, een speer van vuur!

Het werken met de speer is een kwestie van balans, tijd en inspanning. Zo ook het werken met je passie, jouw vuur, jouw speer! Als je echt wat met je passie wilt doen, meer dan wat spelen, dan is het belangrijk om te voelen, je balans te voelen. Voel je je zeker, ben je lekker geaard? Is het de juiste tijd, moet ik nu gooien of moet ik nog even wachten? Hoe zijn de omgevingsgeluiden? En kan je de inspanning aan? Als je raak gooit… kan je je doel ook ‘binnen halen’? Ben je sterk genoeg, heb je steun en eventueel hulp?

Spelen met vuur is mooi, maar je kan jezelf branden. Wat langer oefenen is niet falen maar voelen, voelen of je er klaar voor bent. En misschien kom je er achter dat je toch graag hulp hebt, je hoeft niet alles alleen te doen.

Mijn weg gaat direct naar B8. Ik hoop nog op een ontmoeting met wie of wat dan ook, maar niets, helemaal niets kruist mijn pad. Als ik bij B8 kom struikel ik een beetje en val tegen zijn forse stam aan. Ik krijg gelijk ‘Plotseling’, tja, dat was ook wel wat plotseling 🙂 Ik wacht nog een tijd in stilte op een verrassender woord… noppus, ik moet het ermee doen.

Even zoeken op internet:

1) Abrupt 2) Acuut 3) Bot 4) Botweg 5) Bruusk 6) Eensklaps 7) Halsoverkop 8) In het wilde weg 9) Ineens 10) Klakkelings 11) Ogenblikkelijk 12) Onaangekondigd 13) Ongeroepen 14) Onverhoeds 15) Onvermoed 16) Onverwacht 17) Onverwachts 18) Onvoorzien 19) Onvoorziens 20) Onzacht 21) Opeens 22) Pardoes 23) Pats-boem.

Nou duidelijk is dat het onverwacht en snel is en niet iets waarbij eerst gedacht had kunnen worden, bij degene die ermee geconfronteerd wordt. Doet me even denken aan mijn tweede coronabesmetting 🙂 eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan, omdat ik het negen maanden geleden ook al had, dacht dat ik er antistoffen voor zou hebben. En ik denk dat met mij nog vele honderden anderen overvallen zijn door een positieve coronatest. Castlefest was geweldig en ik had het voor geen goud willen missen en ik heb er een week ziek zijn voor overgehad. En ik denk dat velen er net zo over denken. Het is de vervelende realiteit waarmee we moeten leven. Ieder half jaar kan ik de pineut zijn. Maar ik hoop dat het steeds minder ziekmakend zal zijn. Griep heb ik nooit aan meegedaan, misschien dat dit mijn halfjaarlijks rustmoment gaat worden. Ik moet zeggen dat een week uitslapen, tv kijken in bed, beetje thuis lummelen, de boel opruimen eigenlijk wel heel lekker is. De koorts mogen ze van mij houden, maar ook die was te doen met deze hitte 🙂 Het is dat ik al mijn gewrichten nu weet te zitten en ik wat lichte hoofdpijn had, maar de pareltjes zweet op mijn voorhoofd hadden ook van de warmte kunnen zijn. Al met al… ook weer gehad.

Als ik zo bij B8 sta en mijn woord overdenk, gaat mijn blik omhoog naar zijn knot. In zijn knot zie ik nog allemaal oude rupsenspinsels, van de spinselmot. Een paar maanden geleden waren de wilgen kaalgevreten door deze rupsen en waren de knotten wit van het spinsel. Maar door de droogte zijn de resten daarvan niet echt goed weggespoeld. B8 heeft duidelijk nog last van oude hersenspinsels! 1) Fantoom 2) Gedachteweefsel 3) Hersenschim 4) Illusie 5) Verzinsel 6) Waandenkbeeld 7) Waanidee. Eigenlijk ook een heel mooi woord 🙂 Ik vind ‘gedachteweefsel’, een hele mooie! Weven is namelijk een handeling die we zelf doen. Het is een werkwoord. En mensen zijn hier heel goed in! We spelen niet alleen met vuur, we spelen ook met gedachten… we maken er zelfs hele kleden van 🙂 Kleden die ons vuur kunnen verstikken. We kunnen er ook rooksignalen mee maken 🙂 Met hersenspinsels houden we onszelf tegen. Ze beuren ons zelden op, meestal halen ze ons naar beneden en houden ze ons af van wat we zouden kunnen zijn. We zijn eigenlijk banger voor wat we wel kunnen dan voor wat we niet kunnen, waarom is dat toch? De onnoemelijke potentie die wij allen bezitten wordt vaak tegengehouden door onszelf. Het woord ‘maar’ speelt daarin een grote rol.

Deze tijd van het jaar is de tijd van oogsten. Binnenhalen waar je het hele jaar aan gewerkt hebt. Tijd voor ‘maar’ is er niet, de oogst moet binnengehaald worden. Doe je het nu niet dan rot het weg aan de boom of eten de vogels je graan op. Voor de boer en tuinder is het duidelijk, de tijd is NU. Voor ons mensen die met onze eigen passie spelen ligt dat veel moeilijker. Pas achteraf zal blijken of we op tijd geoogst hebben. En als we dat niet gedaan hebben, hebben we dat vervelende woordje ‘als’. Als we nu wel op tijd geoogst hadden, hadden we dan wel ons doel gehaald. Voelde ik me dan geen loser of eeuwige twijfelkont. En zo gaan het leven door… zo mogen we ieder jaar opnieuw ‘instappen’ in het jaarwiel en kijken of onze ‘maren en alsen’ verdwenen zijn. Dat is het voordeel van circulair denken en leven. Je kans gaat niet voorbij. Je blijft gewoon nog even spelen en voelen. Jouw kans die komt nog wel en misschien verschuift je doel omdat je jezelf beter hebt leren kennen het afgelopen jaar.

En ik, ik speel nog even verder. Misschien ga ik een cursus rooksignalen volgen, of rookgordijn leggen 🙂 Mijn passie is toch mijn groene groep en spelen, spelen met mensen. Voorlopig weer super blij met drie nieuwe groentjes op Castlefest en volgende week in Winschoten weer een nieuw groentje dat echt ‘out of the blue’ kwam. Een lange knul die aan mij vroeg hoe hij ook groen zou kunnen worden. Even met elkaar zitten praten en gaan met die banaan. Sommige mensen weten gewoon wanneer ze moeten toeslaan 🙂 die hebben lang genoeg met hun vuur gespeeld, die willen verder. Ik ben héél benieuwd hoe hij het er vanaf gaat brengen, alle vertrouwen.

En na mijn bezoek aan B8 voel ik dat de wandeling naar huis net te ver is. Na 1,5 uur ben ik weer terug en voel ik dat het net teveel was. Dus hup onder de wol… en de volgende dag al snel bemerken dat mijn rothoestje terug is. Dat is nog een paar dagen langer wachten op herstel. Nu maar hopen dat morgen niet te vroeg is om weer aan het werk te gaan. Altijd dat afwegen, is het NU de tijd of nog even niet… moeilijk.

XX Liefs, Loes

Nou, de corona is niet meer terug geweest en het slijmerige hoestje is ook als sneeuw voor de zon verdwenen na de tweede keer ziek zijn, gelukkig! Wat wel weer hetzelfde is… een nieuw groentje dat meegaat naar Winschoten 🙂 Deze jongeman viel mij op in Emmen, tijdens Fable and Fantasy. Hij droeg een groen (;-)) T-shirt met een tekstballonnetje: ”Verkleed als sukkel”. Later die dag liep ik hem tegen het lijf en wilde ik echt met hem op de foto, te leuk! Blijkt het een zeer creatieve geest te zijn die mij mailde met de vraag of hij ook eens mee mocht doen. En soms is daar die wederzijdse nieuwsgierigheid en het gevoel dat het weleens een goede klik kan zijn met heel de groep… essentieel! We hebben het druk genoeg, dus wie weet heb ik hem nog hard nodig in de toekomst 🙂 Nu nog wat leuke meiden zien te vinden. Tja, balans is belangrijk… jongen, meisje, genderneutraal, oud, jong… nooit te oud 🙂 Een mooi weefsel van mooie mensen! Een kleed dat nooit af is en maar blijft groeien!

Over Loes

Loes heeft sinds 2008 mee gelopen met de maan-cirkel van Modron Vrouwencollege. Een online vrouwengroep waar ieder haar eigen pad volgde en ieder voor zich de volle maan intens beleefde. Het is hier dat zij steeds leukere en langere maanwandelingverslagen ging maken. Bij deze gaan de verslagen de wijde wereld in. In de hoop dat mensen worden aangestoken om ook meer uit de kracht van de maan te halen en erop uit te trekken. Ondertussen bestaat deze groep niet meer, maar Loes heeft de kracht van de maan geproefd en die smaakt uitstekend voor haar!
Dit bericht is geplaatst in Volle Maan Wandelingen met de tags , , . Bookmark de permalink.