Recensie: Spiegel van de Zodiak – 50 divinatiekaarten

Spiegel van de Zodiak – 50 Divinatiekaarten
Anneliese Melens
A3Boeken. ISBN 978 94 91557 606. € 29,50

De divinatiekaarten van ‘Spiegel van de zodiak’ hebben de astrologie als uitgangspunt. Elk sterrenbeeld heeft drie kaarten: een mannelijke, een vrouwelijke en een algemene. Deze 36 kaarten geven de verschillende attitudes tegenover het leven weer, maar je kunt ze ook als persoonlijkheidskaarten zien. Daarnaast zijn er tien hemellichaamkaarten (acht planeten, de Zon en de Maan), die aangeven welke krachten er spelen. De vier maankaarten maken duidelijk in welke fase een proces verkeert.
Met deze vijftig kaarten bestrijkt tarotist en kunstenaar Anneliese Melens alle aspecten van het leven. Ze neemt je mee op een inspirerende en intrigerende ontdekkingsreis. Alle kaarten zijn voorzien van een diepgaande uitleg. In het boekje vind je voorbeelden van leggingen, van heel eenvoudig (legging met één kaart) tot uitgebreid (legging op basis van de twaalf huizen). De rijke symboliek helpt jouw onderbewuste een vertaling te maken naar jouw situatie. Zo kun je het beste uit jezelf en je leven halen.

Recensie Serotia Vors:

Prachtige kunstwerkjes!

Allereerst zijn de kaarten kleine kunstwerkjes op zich, hier herken je de kunstenaar in de auteur. Prachtige afbeeldingen. Maar is er ook mee te werken? Anneliese heeft een hele aparte indeling van de kaarten gemaakt. Naast Attitudekaarten die zijn geïnspireerd op de twaalf tekens van de dierenriem, zijn er ook Hemellichaamkaarten en Schijngestalten van de Maan.

Wat ik altijd belangrijk vind in divinatiekaarten, is dat je er alle aspecten van het leven in terug kan vinden, zowel de positieve als negatieve kanten. Pas dan kan je met een deck ook alles uitleggen. Zij gebruikt de astrologie als uitgangspunt, en heeft per sterrenbeeld drie kaarten. Anneliese geeft een aantal duidelijke legpatronen waar je mee aan de slag kan, maar ik merkte dat ik al een eigen manier ontwikkelde terwijl ik met de kaarten bezig was. Ik ben de 36 kaarten van de sterrenbeelden gaan schudden en heb daar een kaart uitgepakt, verder vertelde een extra kaart van de hemellichamen mij meer over het hoe en wat, en een maankaart gaf de fase van het proces aan. Het is even zoeken en kijken waar de verschillende kaarten voor staan, maar na een aantal leggingen en werken met de kaarten worden zij steeds duidelijker, en leer ik ze beter begrijpen.

Het zijn dus wel kaarten waar je je even in moet verdiepen, juist vanwege de samenstelling, en de verschillende niveaus waarop de kaarten werken. Even goed eigen maken dus want de kaarten zijn anders dan de meeste decks die ik ken, waar je vaak aan een kaart trekken genoeg hebt om een uitleg te krijgen. Met dit deck heb ik de neiging om zeker twee of drie kaarten te trekken zodat ze bij elkaar aansluiten en meer duidelijkheid geven.

Maar na jezelf een beetje in de kaarten te hebben verdiept en ingelezen – en lees zeker ook het boekje door – is het een erg interessant deck om mee aan de slag te gaan, dat je een fijne diepgang van uitleg geeft.

Over Serotia

Jarenlang medewerker geweest van Wiccan Rede, zowel het tijdschrift als de on-line versie, en na een pauze van een paar jaar terug om de adressen en aanverwante info weer onder haar hoede te nemen. Zij heeft het pad der hekserij en wicca op verschillende manieren bewandeld. In Brabant was ze 15 jaar lang gastvrouw van HC Mierlo en ze woont sinds 2017 in Noord-Limburg.
Dit bericht is geplaatst in Boeken, Recensies met de tags , , . Bookmark de permalink.