Aardewezens

Zo af en toe als ik aan het werk ben met cliënten melden ze zich. De aardewezentjes die in de bovenste aardlaag wonen. Dan willen ze dat ik degene met wie ik aan het werk ben met hen in contact breng. Diegene heeft meestal moeite met gronden. Dat is niet verrassend, want bijna al mijn cliënten hebben dat. Wat diegene ook heeft is het vermogen om hen op te merken en open te staan voor het contact. Vaak omdat ze een sjamanistische of paganistische achtergrond hebben. Soms is er al contact geweest met, zeg maar, familie.

Wat ze willen is altijd hetzelfde: helpen met verbinden. Helpen met het verwijderen van afvalenergie uit de grondingskoorden zodat de aarde-energie volop kan gaan stromen. Het is blijkbaar een deel van hun takenpakket om te zorgen dat wij goed verbonden zijn. Goed verbonden zijn is niet alleen fijn voor ons. Maar ook voor hen. Want mensen die goed verbonden zijn, staan stevig en hebben hun basis in zichzelf. Dat maakt dat ze veel minder vatbaar zijn voor de waan van de dag en voor allerlei zaken die ongezond zijn voor zichzelf en voor hun leefomgeving. Het is een vorm van samenwerken die voor ons grotendeels onbewust is. Maar zeer reëel.

Nou zijn eigenlijk al mijn cliënten hoogsensitief en ze hebben ook bijna allemaal moeite met ontvangen. Dat kan het je openen voor de aarde nogal lastig maken. Want als je je opent, dan gaat het stromen. Net zoals wanneer je de kraan openzet. Het gebeurt gewoon. Maar als jij vindt dat je pas iets mag hebben als je er genoeg voor gedaan hebt, dan kun je de kraan dichtzetten. Dan stroomt er niks. En het kan zo’n gewoonte zijn om die kraan dicht te hebben, dat zeg maar de hele leiding verstopt geraakt is met oude energetische boodschappen die helpen de boel op slot te houden. En dan komt deze groep in actie. Ze dragen de oude energie weg naar plekken waar deze gerecycled kan worden.

Ze poetsen, ze trekken. Jouw oude energie heeft nut. En omdat jij loslaat, krijg je er schone voor terug, die jou voedt. Het is een cyclus en jij bent er onderdeel van. En omdat ze hun gang gaan, helen ze een stukje bij je, dat maakt dat de energie makkelijker stromen kan.

Contact met deze wezentjes kun je opbouwen. Je kunt een plekje maken voor hen op je altaar. Een beetje aarde, een steentje, een mooie kaart, een kaarsje. Je kunt een offertje brengen in je tuin of op je balkon. Je kunt ze ’s morgens bij het gronden even groeten. ‘Aandacht geven aan’ gaat vaak ongemerkt samen met ‘je openen voor’. En hoe meer je je opent, hoe meer zij hun gang kunnen gaan en hoe beter jij verbonden bent met de aarde. Zodat jij je beter kunt voeden maar ook beter je plek in kunt nemen. Win-win.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , . Bookmark de permalink.