Recept Royal Red Rose

Nodig

Kom voor de korst
Kom voor de custard
Kom voor de appelplakjes
Taartvorm 20 cm
Klopper
Bakkwast
Bakjes om de eieren te splitsen

Voor de korst:
250 gram gepelde ongezouten walnoten
4 el gesmolten ongezouten boter
2 el (riet)suiker
1 eiwit
snufje zout

Voor de custard:
0,5L melk
6 eierdooiers
120 ml ahornsiroop
30 gram maïzena
0,5 tl zout
1 tl vanille extract (of de zaadjes van een heel vanille stokje)

Voor de appelroos(jes):
2-4 rode appels
vers citroensap van 1 citroen

De korst

Verwarm de oven voor op 200C. Maal de walnoten fijn tot ‘broodkruimels’. Doe de kruimels in een kom en pletter de boter, suiker, het eiwit en het zout erbij. Meng het met een vork tot een geheel. Druk het mengsel in een taartvorm (20cm). Bak het 15 min. in de oven en zet het daarna in de koelkast.

De custard

Giet de melk in een pan en verwarm het op een laag vuur tot je kleine bubbels ziet aan de rand van het oppervlak. Dan haal je de pan van het vuur. Ondertussen meng je de eierdooiers, de ahornsiroop, maïzena en het zout in een kom (als je vanillestokjes gebruikt, voeg dan nu de zaadjes toe; als je het extract gebruikt: dat komt er pas later bij). Als dat een beetje een gladde massa is geworden, dan giet je voorzichtig de warme melk eroverheen. Klop alsof je leven ervan af hangt tot een gladde massa, de eierdooiers worden op deze manier langzaam verwarmd. Kwak dat mengsel terug in de pan op een laag vuur, én blijven kloppen tot het een dikke massa is. Dan zet je het vuur uit. Voeg nu het vanille-extract roerend toe. Voor het mooi doe je de custard door een zeef in een mengkom. Dan weet je zeker dat je geen klontjes hebt. Doe de custard in de walnotenvorm. Laat dit 1,5-2 uur opstijven in de koelkast.

Appelrozen

Ondertussen was je de appels (NIET SCHILLEN!) en snij je de appels in vieren, klokhuis eruit halen. Daarna snij je dunne plakjes van de appel, zo’n 3mm dik (niet met een dunschiller, dan worden ze te dun). Verwarm de plakjes in een pannetje tot ze een beetje zacht voelen en je ze zachtjes kan buigen. Zet de appelplakjes weg in een kom met citroensap (anders worden ze bruin).
Je kan de appelplakjes tot kleine roosjes rollen en zet deze met de rode schil omhoog in de custard. Als dat niet goed lukt, veeg dan je tranen weg met een stukje keukenrolpapier, en maak er 1 grote bloem van (zie foto). Vul hiermee de hele bovenkant van de taart.

Topping (optioneel)

Je kan honing mengen met een beetje warm water en een beetje (abrikozen)jam en dan over de taart verspreiden met een bakkwast (of je vingers). Hierdoor gaat het mooi glimmen en heb je ook nog lekkere abrikozen erop.

Eet smakelijk!
Cerridwyn

Over Gastauteur

De artikelen die we plaatsen van gastauteurs geven niet altijd het standpunt van de redactie of individuele redactieleden weer. Wel denken we dat deze artikelen interessant zijn om kennis van te nemen.
Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Recept Royal Red Rose

  1. Lily schreef:

    De taart ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker maken. Yammie
    Lily

Reacties zijn gesloten.