Mystieke plekken in Zuid West Engeland (recensie)

Mystieke plekken in Zuid West Engeland
Jan Willem Verkerk en Annemieke Loots

Frontier Publishing, 2011. 123 p. ISBN 978-90-78-07038-2
Zie ook www.frontierpublishing.nl en www.mystiekmoment.nl.

Voorkant van het boek Mystieke plekken in Zuid-West Engeland

Eerder verscheen van beide auteurs/fotografen al het boek ‘Mystieke plekken, bijzondere plaatsen in Nederland, België en Duitsland’ (besproken in Wiccan Rede, Beltane 2009). Tijdens hun reizen naar Zuidwest-Engeland maakten ze ook daar veel foto’s. Er bleek vraag naar een Nederlandstalig boek met informatie over ‘mystieke plekken’ in Engeland. De inleiding gaat in op het woord ‘mystiek’. “Wij hanteren de volgende definitie: mystiek wil zeggen verborgen. Je hoort of ziet iets of er overkomt je iets waar geen woorden voor zijn. Je wordt plotseling geraakt door de schoonheid van de natuur of je voelt je een moment sterk verbonden met een bepaalde plek. Dit kan je op elke willekeurige plek gebeuren, zomaar spontaan en onverwacht. Zeker in Engeland is ons zoiets regelmatig overkomen. Meestal gingen we gericht naar een bepaalde plek om deze te bekijken. Vaak kregen we daar dan weer tips over andere bijzondere plekjes, al dan niet in de buurt. Samen gingen we op pad naar bekende plaatsen, maar werden minder bekende plekken zeker niet overgeslagen.”

Dit is een gids naar bijzondere plekken, met foto’s zoals ik die nog niet eerder heb gezien van Tintagel, Glastonbury Abbey en van vele andere bekende en onbekende plaatsen. En van een aantal bijzondere graancirkels en andere formaties.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags , , . Bookmark de permalink.