Recensie: In de armen van de nacht

In de armen van de nacht – een vertelling over de weg die altijd verder gaat
Hilvert Timmer
Zie: http://www.concienciabolivia.com
Te bestellen via: hilverttimmer@hotmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/hilvert?sk=info

In de armen van de nacht

 

Hilvert woont en werkt tegenwoordig in La Paz, Bolivia. (Zie ook zijn Facebook-pagina.) Toch is dit boek uitgebracht in het Nederlands.

Hilvert schrijft:

“Een spirituele en meeslepende vertelling in een middeleeuwse wereld waarin magie bestaat en waar we avonturen meemaken ven een hoofdpersoon die zijn persoonlijke levensweg bewandelt met muziek en zang.

Zijn pad leidt naar zijn eigen binnenwereld waar hij binnen moet dringen. Daarbij ontmoet hij tal van vrienden en vijanden en leert hij persoonlijke lessen die uiteindelijk leiden tot een heling van de duisternis van zijn tijd. Het verhaal ontwikkelt zich als een Europees sprookje maar bevat inzichten die voortkomen uit onder meer het sjamanisme en het boeddhisme, waardoor de sfeer tegelijkertijd zowel bekend als bevreemdend aandoet.”

En inderdaad: het is een sprookje volgens de Europese traditie, dat een inwijdingsweg beschrijft.

Het is dan ook Hilvert ’s verhaal geïnspireerd door bijzondere ontmoetingen. Hij is beïnvloed door zijn ervaringen in en betrokkenheid met het West-Europese paganisme/heidendom en later het oosterse zenboeddhisme en Zuid-Amerikaanse sjamanisme.

Hij heeft geprobeerd zijn boek een andere dimensie te geven door een CD samen te stellen met allerlei fraaie stukken en die als bijlage toe te voegen. Met sfeervolle foto’s – een enkele die ik persoonlijk herken, 🙂  –  is het boek een mooi geheel geworden.

Het boek is te bestellen via Hilvert. Hij vraagt een donatie van EUR 15. Het is zeker de moeite waard.

Over Morgana

"Morgana is Anglo/Dutch and lives in the Netherlands. She is a practising Gardnerian HPS. Over the years, she has facilitated a variety of Wiccan groups. She is co-editor of the international and bilingual "Wiccan Rede" magazine, which was launched in 1980 and is coordinator of Silver Circle, a Wiccan network in the Netherlands. As International Coordinator for PFI she travels extensively giving talks and workshops about Wicca and Paganism."
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags . Bookmark de permalink.