Recensie: Boombabbels

Miekie Timmers: Boombabbels – over oude, nieuwe en magische boomweetjes, en alles wat je altijd al van bomen wilde weten
Schors, 2008, 138 p. ISBN 978-90-6378-752-3
http://www.schors.nl/product.php?ArtikelID=398

Voorkant van het boek Boombabbels

Wat weten we eigenlijk van bomen, we letten er vaak nauwelijks op als we eronder lopen. In dit boek zijn het de wezentjes die in de bomen leven die vertellen over hun boomsoorten. Op die manier leren we de linde, berk, eik, beuk, den, kastanje, walnoot, es en appelboom beter kennen. De vorm zal misschien niet iedereen evenzeer aanspreken, maar dit is een charmant boek, met illustraties van de schrijfster, dat zowel geschikt om te lezen door volwassenen als door kinderen. Er staan ook een aantal recepten in, zoals een tinctuur tegen reumatische aandoeningen, die niet geschikt zijn voor de jeugdigere lezers, maar voor hen staat er weer veel in over Noordse en Griekse mythen. En misschien kan bij een volgende druk de typfout op p. 14 hersteld worden. Die methode om een plant of boom te vermeerderen, heet marcotteren, niet macrotteren.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags . Bookmark de permalink.