Cadeautje in de brievenbus, herinneringen Elenna

Zo rond de eeuwwisseling begon mijn ‘heksenbloed’ echt te stromen. Ik had weliswaar jaren eerder al Nevelen van Avalon gelezen maar kreeg rond die tijd De kracht van de heks van Laurie Cabot cadeau van mijn nichtjes. Op zoek maar meer informatie ging ik zoeken op internet, waar ik als eerste terecht kwam op MSN-groepen en Geocities websites. Vaak interessant, maar toch niet helemaal wat ik zocht.

Toen ontdekte ik de heksenforums en vond ik mijn ’thuis’ bij het Silver Circle forum. Via het forum kwam ik ook terecht bij Silver Circle. In eerste instantie ging alles nog heel veilig vanachter mijn beeldscherm, maar toen las ik op het forum over een workshop waar ik graag naartoe wilde. Ik besloot dat ik – voordat ik me op zou geven – de mensen van het forum eerst wel eens ‘in het echt’ wilde ontmoeten. Zo belandde ik voor het eerst in een heksencafé, waar ik toen onder anderen Lady Bara, Merlin, Morgana en Jana leerde kennen. Mijn eerste workshop was een geweldige ervaring waarbij ik nog veel meer forumleden (en andere mensen) leerde kennen en er volgden in de jaren daarna nog meer workshops. Rond diezelfde tijd werd ik ook lid van het tijdschrift Wiccan Rede, dat betekende iedere drie maanden een cadeautje in de brievenbus: interessante artikelen en heel veel boekentips, altijd fijn voor een Biebheks!

Het ‘Amber & Oak’ forum was zo’n tien jaar mijn spirituele thuisbasis (en niet alleen spiritueel, ik heb nog een paar recepten, destijds gekopieerd van het forum, die ik nog steeds gebruik), maar helaas verdween het forum vrij snel na het overlijden van Merlin in 2012. Rond diezelfde tijd kwam Facebook op en versnipperde een voorheen hechte forumgemeenschap. Ik mis het forum nog vaak….

Elenna

Over Gastauteur

De artikelen die we plaatsen van gastauteurs geven niet altijd het standpunt van de redactie of individuele redactieleden weer. Wel denken we dat deze artikelen interessant zijn om kennis van te nemen.
Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags . Bookmark de permalink.