Recensie: Hazels Spreuk


Hazels Spreuk (Heksenspiegel, deel 2)
Marte Jongbloed
Luitingh-Sijthoff, 2019. 239 p. ISBN 978-90-245-8770-4. € 19,99
www.martejongbloed.nl

In het tweede deel van deze reeks (voor deel 1, zie Hazels pentakel) heeft Hazel haar geheugen terug. Ze heeft nu een grote rol in de coven, en meer verantwoordelijkheid, maar er gebeuren allemaal vreemde dingen. Wat er gaande is, is groter dan de coven vermoedt. Er is een hele heksenbeweging die aast op meer macht, en die erop uit is om Hazel te pakken te krijgen. En via haar ook haar ouders. Het wordt heel spannend, en de vraag is wie Hazel en haar vrienden nog kunnen vertrouwen.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags , , . Bookmark de permalink.