Webwegwijzer – Samhain 2019

Websites that might interest our readers.
Interessante websites die we verzamelden voor de lezers.

OBOD
De orde van Barden, Ovaten en Druïden heeft momenteel 17.000 leden in vijftig landen. Ze leven vanuit een spiritualiteit en levensfilosofie die geworteld is in een liefde voor de natuurlijke wereld, een liefde voor de aarde. Ze praktiseren, onderwijzen en ontwikkelen druïderij als een waardevolle en inspirerende spiritualiteit.
OBOD is een mysterieschool én, en misschien wel bovenal, een gemeenschap van gelijkgestemden.
OBOD heeft een Nederlandstalige schriftelijke opleiding en Engelstalige audioversie ontwikkeld die je kunt volgen, waar je ook woont. De opleiding gaat uit van druïdische ideeën en gebruiken en neemt je mee op een heel praktische en tegelijkertijd intens spirituele reis.

Boeken over druïden
Selectie van boeken rondom druïden

OBOD (Great Britain)
The Order of Bards, Ovates & Druids is a worldwide group of over twenty thousand members in fifty countries, dedicated to practising, teaching, and developing Druidry as a valuable and inspiring spirituality.

Philip Carr-Gomm
Something magical happens when the worlds of psychology and spirituality are brought together. Every discipline in psychology helps to reveal the extraordinary nature of the human being, but add the insights of the Perennial Wisdom Tradition – the ancient knowledge and esoteric teachings passed down through the ages – and we enter awe-inspiring territory that has the power to transform us.
That’s what you’ll find here – an exploration of this territory where spirituality and psychology meet – with books and apps, meditations and talks, webinars and events – all designed to foster growth and change, to offer exciting ideas and helpful strategies to enhance our lives and our creativity.

Bomengids
Het is even zoeken naar hoe deze website werkt, maar hij bevat een schat aan informatie.
Klik op een bomennaam, op een van de knoppen bovenaan de pagina of op een link in een venstertje rechts.
Je kunt zoeken naar bomen in de winter of in de zomer, of in het bos. En per soort boom krijg je een schat aan informatie, met foto’s van stam, bladeren, knoppen, bloemen, vruchten en andere kenmerken.

Bomen en bladeren herkennen op zicht
Interactieve Determinatietabel. Klik op een blad, en je krijgt meer informatie over de boom.

Bomenbieb
De bomengids van Nederland voor boomexperts en natuurliefhebbers
Boomsoorten, boomziekten, bijzondere bomen.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Web Wegwijzer met de tags , , . Bookmark de permalink.