Volle maan van de Speer, 2018

Volle maan

27 juli 2018 Volle maan van de Speer

Thema: Bouw aan je zelfvertrouwen….focus!

Indiaans sjamanisme: Zij die heelt

Het afgelopen jaar druk geweest met coaching. De meeste mensen kwamen met een paniekgevoel ‘binnen’. Geen werk en een uitkering die tegen het einde liep. Ik ken dit gevoel zelf maar al te goed. Maar dan als partner. De maandag is mijn dag voor coaching en dat gaat uitstekend met mensen die niet werken. De andere dagen moet ik echter zelf werken om de kost te verdienen. De coaching heb ik afgelopen tijd gratis gedaan, om zelf even te weten te komen wat ik nou prettig vind en hoe ik werk. Ik weet nog steeds niet wat ik nou op een website moet zetten 🙂 Ik vind zoveel manieren om met mensen te werken prachtig. De mensen die bij me kwamen hebben ondertussen allemaal werk, ook na jaren ‘thuis zitten’. Maar een jobcoach wil ik mezelf niet noemen. Ik heb wat met stilte en rust. Misschien heb ik de paniek kunnen wegnemen, waardoor hun houding beter werd, ik weet het niet.

Wel heb ik ondertussen contact met twee andere mooie vrouwen die beiden hun skills hebben. De een werkt met kristallen en het medicijnwiel en de ander heeft een opleiding in werken met contact met overledenen en wichelroede lopen. Beide zaken waar ik geen kaas van heb gegeten. We bieden elkaar steeds een sessie aan om elkaar wijzer te maken 🙂 Het mooie is dat we wijzer worden en dat we cliënten gericht door kunnen verwijzen. En in september ga ik werken op een FeelingWell Fair hier in mijn eigen wijk 🙂 Daar ga ik de hele dag door handmassages aanbieden en zodoende mensen ‘ronselen’ voor hetgeen ik graag wil doen die dag. Ik ga werken met de ademoefening ‘hartopener’ en aansluitend mensen hun eigen stem laten ervaren door het maken van chakraklanken. Met die gerichte trilling kan je jezelf helpen, bij hoofdpijn, knoop in de maag, steen op je hart, brok in je keel, en pijn in de buik… maar je moet wel durven jezelf te laten horen 🙂 In een groep in een mooie ruimte wil dat meestal wel, dus dat wil ik de mensen meegeven. Het is zelfs mogelijk dat men ervaart dat je kleuren kan ervaren na de oefening. Mij is dat gebeurd met de kleur groen (hartchakra) en de klank ‘A’. Na het heerlijk spelen met klanken vond ik de ‘A’ het lekkerste doorklinken in mijn lijf en toen ik mijn ogen opende was heel de ruimte knalgroen!!

Deze kleur-ervaring had ik een paar weken terug na het werken met rookkwarts en het vinden van mijn lichtwezen. Na de oefening, toen ik mijn ogen opende, was de hele ruimte diep paars … inclusief de bevriende coach 🙂 Dit zijn zulke mooie ervaringen, de moeite van het doorgeven meer dan waard!

Maar nu naar mijn ervaring van vorig jaar, zo rond de volle maan van de Speer.

Volle maan boven bos en veld

Tijdens de vorige maan, de maan van de Vurige God, hebben ik al kennis gemaakt met vuur! En wel het puurste vuur wat je maar kan denken… de zon! Toen was het al droog en warm. Het vuur is bestendig gebleken. Week na week bleef het droog en heet, tot wel 38 graden, zo on-Hollands heet! Maar ook in mezelf voel ik het vuur. De focus om te starten met mijn eigen praktijk. Het huis is grotendeels uitgeruimd en opgeruimd. De hitte heeft een stokje voor de laatste loodjes gestoken. Een stukje zolder moet nog opgeruimd, maar dat is te overzien.

De maan van de Speer vraagt me nu te focussen. En dat zal gebeuren… niet enkel het doel is belangrijk, de weg er heen is zeker zo belangrijk! Wat ik nu kan doorvoelen zal me niet hinderen als ik mijn doel nader. Het steeds voelen of de stap die ik zet evenwichtig is, in balans.

Zo ben ik nu bij de fysio om mijn manier van lopen te verbeteren. Mijn blessure aan de rechterhiel werd na een jaar alleen maar pijnlijker. Nu leer ik meer mijn hele voet te gebruiken in plaats van de zware manier van lopen op de hielen. Het zal mijn balans ten goede komen, ook dit hoort bij mijn weg naar… heerlijk om het zo te beleven! Na drie dagen zei de fysio al dat ik 100% anders liep… tja, daarvoor kwam ik ook bij haar: leren en aannemen! En ik hoop binnenkort weer te kunnen wandelen!! De festivals heb ik in ieder geval zonder pijn kunnen doorkomen 🙂

Sinds twee dagen regent het weer in Nederland na meer dan een maand complete droogte en hitte. De grote festivals (Kuna en Castlefest) weer achter de rug. De spullen weer gewassen en opgeruimd. En dan nu, 11 augustus, mijn herinneringen van de volle maan van de Speer terug zien te halen. Er is zoveel gebeurd in die korte tijd.

Maan

Van vrijdag 20 juli t/m donderdag 26 juli passen mijn man en ik op het huis van kennissen. Een boerderijtje met een hele grote lap grond in Genne (onder de rook van Zwolle) aan de Vecht. We moeten de tuin besproeien en de kippen en katten verzorgen. Nou, dat willen we best wel. Het is daar zo stil 🙂 een paradijsje. We nemen de hangmatten mee en die komen in de boomgaard te hangen. Heerlijk in de schaduw want wat is het heet!! ‘s Ochtends beginnen we al met bewateren en dat gaat de hele dag en avonds door, anders komen we niet rond ondanks het ingenieuze bewateringssysteem van de eigenaar.

Ik heb een heerlijk dik boek meegenomen ‘De geheime geschiedenis van de wereld’ (590 pagina’s) en ik hoop er doorheen te komen! (Het werden 435 pagina’s). Een boek dat weer wat zaken op hun plek heeft laten vallen. De strekking van het boek is dat men tegenwoordig meer uitgaat van dat de stof de geest voort heeft gebracht… big bang theorie. En dat vanouds de mensheid altijd gedacht heeft dat de geest de stof heeft voortgebracht… schepping. En dat we daar nu in door aan het schieten zijn, de stof heeft een te belangrijke rol in de samenleving gekregen. We richten ons op ‘dingen’, ‘hebben’, ‘maken’, alles is maakbaar! Terwijl de magie van het creëren, de geest, het scheppen, naar de achtergrond is verdwenen. We komen haast om in de troep die we gemaakt hebben. Er zijn zoveel mooie zaken die we in en met de geest kunnen scheppen. Niet alles hoeft een ding te worden. Verwondering, verbinding, vriendschap, synchroniciteit, magie, liefde, plezier, dansen, lachen, aanbidding, geloof, religie (misschien mag je daarom geen beelden maken, je maakt er een ding van dat aanbeden wordt 🙂 ) allemaal zaken van de Geest <3 Ont-dingen, een mooi proces! Het geeft rust en ruimte om me heen en in mezelf. De meest waardevolle zaken zijn de zaken die in de Geest zitten en die de Geest onderhoud en creëert. Daarom is het zó belangrijk om van jezelf te houden en jezelf te respecteren… een waarachtig mens te zijn.

En toen hield mijn verslag op 🙂 Ik heb het nooit verder afgemaakt. Maar als ik het zo teruglees heb ik wel het belangrijkste gezegd.

En zo zijn we dus een jaar verder 🙂 Vorig jaar was er de bloedmaan tijdens Lughnasa. Een maan die ik goed heb kunnen volgen. Hij stond boven het festivalterrein waar we waren. Geen wandeling voor mij die nacht.

Festival bij nacht

En ook nu is het weer volop festivaltijd. Vaak van huis en doordeweeks werken. Een mooie tijd waarin we genieten van gezelschap en festiviteiten. De lange warme dagen en gezellige avonden. Alhoewel mijn avonden vaak erg stil zijn 🙂 Manlief ligt rond 19.30 in bed in verband met zijn werk in de vroege ochtend. En ik doe ‘s avonds ook niet veel bijzonders meer. Wat schrijven, wat wandelen of heerlijk bankhangen. Vandaag is dochterlief een weekendje over. Haar man is voor werk in het buitenland en dan is het fijn dat je altijd bij pa en ma op de bank kan ploffen. En wat zijn pa en ma blij dat dit zo gewoon voelt voor haar 🙂 Nu is ze met haar papa lekker aan de waterkant, vissen 🙂 24 jaar (bijna) en lekker vissen met je vader, zo leuk! Ik moest nog wat schrijfwerk doen en daarna gaan we bbqen, voor het eerst van het jaar!

In het najaar ga ik weer serieus nadenken over mijn praktijk. Ik vind nog steeds de weg het mooiste. Het doel is om ooit een centje te kunnen verdienen als ik met pensioen ben 🙂 Nog 6,5 jaar te gaan! Geen hoogdravende grootse praktijk voor mij. De plichtplegingen die daarbij horen trekken mij niet aan. De verplichte bijscholingen (die een lieve duit kosten!) om je bij een beroepsgroep aan te kunnen sluiten, staan mij tegen. Ik vind het heerlijk om me te blijven ontwikkelen en bij te blijven met de nieuwste inzichten met betrekking tot gezondheid. Nu net weer een boek besteld in verband met periodiek vasten. Zelf eet ik sinds november 2018 enkel tussen 12.00 en 20.00 (met soms ‘s avonds een slippertje) en natuurlijk suikerarm, liefst geheel vrij van suiker. En nu een jaar geen rood vlees en gevogelte. Enkel nog bepaalde vis. En koffie heb ik jaren geleden reeds afgezworen. En ik voel me er goed bij 🙂 Maar dit boek gaat nog verder met de 5/2 vastenregel. 5 dagen eten en 2 dagen vasten… maar niet helemaal niets eten. Ik ben benieuwd wat dit mij kan leren. Vitaliteit is zó belangrijk! Ik denk dat dat voornamelijk mijn doel is en als ik deze ervaring door kan geven aan mensen is dat mooi. Geen financiële verdiensten maar een ander soort verdiensten, vitaliteit voor mensen 🙂 Als je nu om je heen kijkt en veel mensen zich voort ziet slepen door het leven… er is een way out!!! Als ik daar ook maar een kleine bijdrage in kan leveren, dat zou prachtig zijn! En ik denk dat de financiën dan ook wel komen. Gewoon de mogelijkheid hebben om als je oud bent toch nog geld te kunnen verdienen en niet afhankelijk te zijn van een klein pensioen en een AOW-tje, dat zou mooi zijn! Want als wij vitaal blijven, willen we natuurlijk ook nog zaken ondernemen 🙂

Het mooie van kleine doelen is dat ze makkelijker te bereiken zijn. En als het een keer niet zo loopt is er geen verwijt naar jezelf. Niet het doel is belangrijk, maar de ervaring in het hier en nu. De zelfcompassie zorgt dat je van jezelf blijft houden en dat je er vanuit gaat dat je doelen haalbaar blijven. Geen schuldgevoel als ik volgend jaar geen florerende praktijk heb. Niet het gevoel krijgen dat ik het toch niet kan. Maar genieten van de contacten die ik heb gelegd. Me goed voelen als ik mensen weer lekker op de rails heb kunnen zetten. Blij worden als mensen iets kunnen met wat ik heb aangereikt. En als die zaken zich blijven opstapelen en ik me daar steeds weer in kan verheugen, dan groeit er vanzelf iets. Me dus concentreren op de geest en niet zozeer op de stof. Streven naar:

“Er zijn zoveel mooie zaken die we in en met de geest kunnen scheppen. Niet alles hoeft een ding te worden. Verwondering, verbinding, vriendschap, synchroniciteit, magie, liefde, plezier, dansen, lachen, aanbidding, geloof, religie (misschien mag je daarom geen beelden maken, je maakt er een ding van dat aanbeden wordt 🙂 ) allemaal zaken van de Geest <3 Ont-dingen een mooi proces! Het geeft rust en ruimte om me heen en in mezelf. De meest waardevolle zaken zijn de zaken die in de Geest zitten en die de Geest onderhoud en creëert. Daarom is het zó belangrijk om van jezelf te houden en jezelf te respecteren… een waarachtig mens te zijn.”

Ik mag voor de verandering mezelf weleens aanhalen 🙂

Ik denk dat ik hier maar eens in investeer… een mooi doel!

Veel liefs, Loes

Over Loes

Loes heeft sinds 2008 mee gelopen met de maan-cirkel van Modron Vrouwencollege. Een online vrouwengroep waar ieder haar eigen pad volgde en ieder voor zich de volle maan intens beleefde. Het is hier dat zij steeds leukere en langere maanwandelingverslagen ging maken. Bij deze gaan de verslagen de wijde wereld in. In de hoop dat mensen worden aangestoken om ook meer uit de kracht van de maan te halen en erop uit te trekken. Ondertussen bestaat deze groep niet meer, maar Loes heeft de kracht van de maan geproefd en die smaakt uitstekend voor haar!
Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Volle Maan Wandelingen met de tags , , . Bookmark de permalink.