Websites – Beltane 2013

Logo pagina Webwegwijzer Wiccan Rede Online Magazine

Interessante websites die we verzamelden voor de lezer. Websites that might interest our reader.

Broomstix
Natalie Zaman, one of the contributers, explains what Broomstix was at Witches & Pagans.

From 2006 tot 2010 it was an online magazine for families, a magazine “filled with stories, crafts and journal activities, ancient traditions and magical tools, and a growing collection of lovable characters to teach kids about alternative spiritual paths.” Then life got in the way, and since it has been sleeping, until recently. “We have a new format, but the same, simple goal: to be a positive community resource where folks can share their knowledge and talents. Stay tuned! Look for unique Pagan Square Broomstix posts on Wednesdays. Visit broomstix.blogspot.com for further fun (posts go up every Tuesday and Friday)!”

Greenmantle
“Greenmantle is currently a biannual magazine which focuses on all aspects of Paganism and the Occult. It was first published in 1993.

Greenmantle has built acclaim and respect, culminating in being affiliated with the Centre for Pagan Studies and the Doreen Valiente Foundation in 2012. Greenmantle is a general magazine, publishing articles on topics of interest to most pagans and occultists, from books, films, art and music to magical sites, history, ideas and studies as well as interviews and much more. It is non-denominational and covers all brands of paganism and the occult.”
The magazine is not available on the internet, but you can order it – and cards for the Anniversary celebration – from the website.

Greenmantle Anniversary Celebration
“In 2013 Greenmantle reaches its 20th Anniversary, and to celebrate, the Beltaine 2013 issue will be a special limited edition which includes an exclusive CD featuring the music of Talis Kimberley (eclectic folk singer-songwriter) and Legend (Pagan progressive rock).

The celebrations will culminate with an event being held in Brighton on the Summer Solstice, where Talis and Legend will be performing together on the same bill for the first time.

A Solstice Celebration of 20 years of Greenmantle magazine in conjunction with The Centre For Pagan Studies and Pagan Pride. Friday 21st June 2013.”

Maanfasen in 2013
Elders op de Waarnemen-website vind je nog veel meer over de sterrenhemel, met uitleg over verschijnselen rondom zon, maan en planeten, enz. Op deze pagina staan de maanfasen per datum, met de exacte tijdstippen.

Goddess Procession
Op zondag 9 juni 2013 wordt weer een Godinneprocessie gehouden in Amsterdam. “We eren de Grote Moeder. We vieren het Vrouwelijk Goddelijke”. Op de website vind je de praktische gegevens, maar ook foto’s en een filmpje van de processie in de afgelopen jaren en informatie over hoe het zo gekomen is, en over het beeld van de Godin. Wie de chants mee wil zingen tijdens de processie, kan oefenen want ook die zijn te vinden op de website, met teksten en video’s. Je hulp en donaties zijn welkom!

Come and join us Sunday June 9th 2013 for the 4th Goddess Procession! Honouring the Great Mother – Celebrating the Divine Feminine. The website is both in Dutch and English.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Web Wegwijzer met de tags , , . Bookmark de permalink.