Websites – Lugnasadh 2012

Logo pagina Webwegwijzer Wiccan Rede Online Magazine

Bezield landschap
door Michiel de Nijs, verschenen in Heidens Jaarboek 2011, uitgave van Nederlands Heidendom)
“Al vanaf jonge leeftijd heb ik een fascinatie voor landschappen. Als kind namen mijn ouders en opa’s me regelmatig op sleeptouw op wandel- en fietstochten door vooral het Noord-Hollandse landschap. Toen ik oud genoeg was om er alleen op uit te trekken pakte ik regelmatig de fiets om die prachtige plekken buiten de plaats waar ik woon te verkennen. Soms zat ik dan een tijd lang op een duin of dijk het landschap in me op te nemen. Het landschap kwam dan echt tot leven en greep me op een manier die ik toen nog niet onder woorden kon brengen.”
http://drakennest.aanhet.net/Bezield_Landschap.pdf

The shadow knows – by Judy Harrow
“I had trouble writing this essay. It seems overwhelmingly difficult to think or write about the Shadow, even in a theoretical mode. How much more difficult must it be, then, to actually encounter our own personal shadows, the challenges (or challengers) that await us at various points in our inner journeys? ”
http://witchesandpagans.com/Sociology-Psychology-of-Religion/the-shadow-knows-pg42.html

The HedgeWitch Cooks
“Kitchen magic and the way of the witch with Mandy from The Hedgewitch Cooks. Food for your Soul.
The HedgeWitch Cooks is a new kind of a lifestyle and food show. It aims to be a feel-good series in which daily chores become magical rituals with the potential to transform your life.”
http://www.hedgewitchcooks.co.uk/H/Home.html

What Priestesses do
Nadirah Adeye explains what it is that she, as a priestess, does. http://www.patheos.com/blogs/daughtersofeve/2012/07/guest-post-what-priestesses-do/

FireHeart: Pagan Clergy Panel
What does ‘Pagan Clergy’ do? A panel discussion in four rounds was published in the magazine FireHeart, between 1988 and 1993. But it is still referred to as a source of stimulating, provocative and even prescient ideas which remain relevant for the community today.
Judy Harrow, Isaac Bonewits, Oriethyia, Sab Webster and Andras Corban Arthen express their views.
http://www.earthspirit.com/fireheart/pclergy1.html

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Web Wegwijzer met de tags , , , . Bookmark de permalink.