Karmapunten voor een nieuwe start

Logo rubriek Wiccan Rede Online Magazine
Als ’t allemaal nog donker en koud is, vind ik het knap lastig om de lichtpuntjes te herkennen in het leven.
Dat geldt al voor deze tijd van het jaar, maar net zo goed voor de tijden van crisis waarin we ons – heb ik ergens gelezen – massaal ondergedompeld hebben.
Zegt iemand tegen me: ‘Ik heb echt veel gehad aan die Tarotlegging die je voor me deed,’ dan zeg ik: ‘Oh, fijn, maar jammer dat ik niet meer tijd voor je had. Dan hadden we wat langer na kunnen praten.’
Een soort heksenvariant op ‘Deze jurk leuk? Nou, het is maar een uitverkoopje hoor…’
In tijden van crisis overweegt het gesomber nu eenmaal in mijn gedachten. Het is allemaal niet goed genoeg en helaas ben ik te sukkelig om het beter te krijgen ook. Ik vermoed dat de aangename dingen wel degelijk gebeuren, maar ik verwacht ze niet en neem ze daarom ook niet waar. Nou ja, je moet je niet meteen zorgen over me maken, zo erg is het nou ook weer niet, maar de focus was nog niet echt verschoven naar dat met die groene puntjes nieuw begin in tuin, hart en geest. Daar heeft de voorzienigheid krachtig op ingegrepen. Per auto, de heksenvariant van de bezem.

Samen met mijn dochter was ik op weg naar de chiropractor om ons uit te laten deuken. Langs de kant van de weg stond een lege auto. We keken even om zeker te weten dat er niet iemand in lag dood te bloeden, maar de auto was gelukkig leeg, zodat we nog mooi op tijd op onze afspraak konden komen.
Op de terugweg stond die auto er nog steeds. Nu met een dame er bij die wat door de berm heen en weer liep te mokken.
‘Zullen we?’ stelde ik aan mijn dochter voor. Het is altijd prettig om iets te kunnen betekenen voor een ander, we hadden geen haast; dit was echt een buitenkansje. Toen ik zelf een tijdje geleden langs de weg stond was ik ook dolblij dat er twee auto’s stopten die weliswaar niks voor me konden doen, maar wel hun medeleven gaven. Dat helpt.
‘Doen,’ knikte ze. Dus keerde ik mijn auto en parkeerde ‘m achter die van de dame.
‘Jij staat hier wel al een tijdje,’ zei ik. Ze bleef opvallend neutraal onder die constatering. En dat terwijl er tamelijk veel reden was om de moed op te geven. Het was koud, haar auto deed het niet meer, ze had een enorme toer moeten uithalen om haar zoontje door iemand anders te laten thuisbrengen en haar telefoon begaf het toen ze de ANWB probeerde te bellen.

Met mijn telefoon deed ze dat nog een keer en kreeg te horen dat er geen wegenwacht voor haar zou komen omdat het lidmaatschap op naam van haar man en niet die van haar stond.
‘Nou jaaaaa…’ zei ze. Dat was haar heftigste reactie.
Wat een geduld!
‘Kom, dan brengen we je thuis,’ besloten we dus, want we konden gerust een half uurtje omrijden.
‘Dat was drie karmapunten,’ telde mijn dochter me terug naar huis voor. ‘Het is toch goed voor je karma om iets aardigs te doen voor andere mensen? Nou, we zijn omgekeerd voor haar, we hebben haar de telefoon geleend en we hebben haar thuisgebracht. Jammer dat ze dat flesje water niet wilde wat je haar aanbood.’
Dat was inderdaad een uitstekende score voor een half uurtje gezellig avontuur, besloten we met een high five.
Een auto naast ons hield even in zodat ik kon voorsorteren.
‘Aardig van die man,’ mompelde ik tevreden. En tegelijkertijd overviel me een optimistisch soort logica met een grillige denklijn. Als je drie karmapunten ineens scoort, geldt dan de Wet ook dat je drie keer terug krijgt wat je geeft? En gesteld dat dat zo zou zijn, telt het dan ook als je stiekem hoopt dat je iets terug gaat krijgen als je iets aardigs doet, of wordt het dan meteen weggestreept door De Lieve Dames van Hierboven die niet houden van opportunisme? Anderzijds: je gaat toch geen Wet maken als die alleen maar geldt voor vloeken en zo? En het was ook geen opzet geweest, het kwam gewoon zo uit, omdat ze op mijn pad was gezet. Nou ja, pal er naast dan, maar dat lijkt me ook wel tellen. Anderzijds: dat is natuurlijk wel een hele kinderlijke redenatie; je kunt niet zomaar 3×3=9 Goede Dingen verwachten, zo werken die dingen niet, dat ligt op een veeeeeel dieper mysterieus niveau. Maar toch… Zou het?

Kijk, zulk soort dingen, daar kom je gewoon niet uit met karmische wetten. Ik besloot dan ook mijn toevlucht te nemen tot Wetenschap en nam me voor om goed op te letten en bij te houden of mij aanwijsbaar meer Goede Dingen zouden overkomen in de periode na de Karmadrieklapper.

En verdomd als het niet waar is: sinds die dag kom ik allemaal aardige mensen tegen. Klanten betalen hun rekeningen, zeggen netjes hun afspraak af als ik eigenlijk te moe ben en ik zweer je dat ik vanochtend nog voor zonsopgang een briljant merelconcert kreeg, helemaal alleen voor mij. Oh ja, en in mijn tuin zag ik zojuist voorzichtig groen aan de wilg.

Kennelijk is het inderdaad pas buiten je als je het in jezelf vindt. Maar daar kan buiten best een prachtige ondersteuning bij zijn.

Reclaiming
Op 23 maart start ik met de cursus ‘Werken met de 5 elementen’, Reclaimingstijl, in Nijmegen. Zes avonden, met reader. Je bent van harte welkom.
Meer informatie en inschrijven hier: http://www.yoeke.com/magie/cursussen-magie/cursus-5-elementen/

Over Yoeke

Yoeke Nagel voelt zich Interheksueel. Haar heidense wortels liggen bij de Reclaiming-traditie. Je kunt haar bereiken via www.yoekenagel.nl
Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Columns met de tags , . Bookmark de permalink.