Review: Over van alles, maar vooral over de liefde

Tiny Fisscher : Over van alles, maar vooral over de liefde.
Moon, 2008. 238 p. ISBN 978-90-488-0112-1.
Zie ook http://www.tinyfisscher.nl/12-2/over-van-alles-maar-vooral-over-de-liefde/ 

Voorkant van het boek Over van alles, maar vooral over de liefde

Het pentagram op de kaft sprak me aan, en maakte me nieuwsgierig naar het boek. Het gaat over jongeren (ook de lezersdoelgroep) en leest lekker weg, terwijl het toch een aantal stevige onderwerpen aanroert. De opa van Brid is overleden, en Brid ziet – net als toen ze klein was – weer aura’s, ze hoort haar opa praten en ze weet dingen van mensen zonder dat die aan haar verteld zijn. En ondertussen praat ze met haar vriendin en met haar nichtje, en is ze verliefd op een jongen van school. De dialogen, en de manier waarop ook brieven en e-mails in het boek verwerkt zijn, maken het verhaal herkenbaar en inleefbaar, ook voor degenen die het allemaal niet meegemaakt hebben. Ook wicca wordt op een natuurlijke manier verweven in het verhaal. Grappig is dat ik een spreuk terugvond die ik ooit zelf vertaald heb. Het artikel, uit een Wiccan Rede uit 1986, is niet op internet te vinden, en het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat iemand anders de tekst van Starhawk met dezelfde woorden vertaald heeft. Je kunt zien dat de schrijfster research heeft gedaan voor dit onderdeel van het boek.
Als je zelf geen belangstelling hebt voor jeugdboeken, geef het dan cadeau aan een meisje in je omgeving. Grote kans dat ze er blij mee is!

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags , . Bookmark de permalink.