Yoeke Nagel voelt zich Interheksueel. Haar heidense wortels liggen bij de Reclaiming-traditie. Je kunt haar bereiken via www.yoekenagel.nl

4 responses to “Het donker is banger voor mij”

 1. Loes

  Hi Yoeke,

  Had jouw reactie nooit gezien….nu dus wel. Schaduwen ontlopen in het donker…zit wat in 🙂 Alleen het donker is nooit zo donker als het lijkt en zeker niet met volle maan! Wat zijn er dan een schaduwen in het bos en wat kan je hoofd dan met je op de loop gaan 🙂 Ik merk altijd, als ik gewoon hier en nu blijf…geen denk werk, dat het zó vredig is in het bos en zelfs het ontmoeten van reeën en vossen in het donker is dan niet iets om van te schrikken….het is prachtig! Het is wel een proces geweest…eerst moest ik mijn denken overwinnen, mijn schaduw/angst denken….dat onder ogen zien en weten dat ik dat zelf doe, in mijn eigen hoofd.
  Wel ben ik altijd alert op mensen in of bij het bos. Ik verdwijn dan liever even in het bos, donker maakt ook ongezien 🙂 En mijn ervaring is dat mensen herrie maken in het donker, zeker als ze met een paar zijn….dus die hoor ik al van verre. Toch wagen de meeste zich niet in het bos na zonsondergang. En als ik met de auto ga….dan zet ik ‘m ver weg van het bos….want dat blijft een punt waar ik opgewacht zou kunnen worden, als ik ‘m in het bos zet…..altijd op m’n hoede 🙂

 2. helena white crow

  prachtig verwoord..heb mee genoten!

 3. yoeke

  Dank dank Loes. Verheug me evengoed enorm op de zonnigere periode die komt. En heus niet om meer schaduwen te ontlopen. Heus niet. Jij?
  Yoeke

 4. Loes

  Welkom in het donkere bos 😉