Een gesprek met Joyce Hellendoorn

Morgana:

Hi Joyce, we hebben elkaar uitgebreid gesproken op de PFI-bijeenkomst in Lunteren, september 2022, over je werk met bomen, je boeken en over toekomstige boeken. Nu, juli 2024, is het zover: je boek De Roep van de Wilde Vrouw is voltooid en gepubliceerd.

Joyce: Jaaaaa, mijn boek is na twee jaar schrijven eindelijk gedrukt. Ik heb dit boek helemaal in eigen beheer uitgegeven. Naast dat ik natuurlijk de inhoud heb geschreven, zelf het schilderij voor de kaft geschilderd heb en daarna de kaft heb ontworpen. Arjan heeft daarnaast het nodige redactiewerk verricht waarna ik het binnenwerk zelf heb opgemaakt.

Wat was de voornaamste reden om het te schrijven?

Ik was persoonlijk geraakt door het verborgen vrouwelijke, dat wat vaak wordt weg-geborgen, de angst voor onze eigen kracht.

Vrouwelijkheid, yin, zacht en vloeiend. Maar ook de diepte van de aarde, daar waar warmte, oer, magisch, mystiek, nacht, grotten, dierlijk, de heks is. Ze horen bij elkaar en kunnen niet gescheiden worden, maar worden dat vaak wel.

Voor mij is vrouwenkracht in je oerinstinct kunnen zijn. Een menselijk dier zijn, roofdier het liefst. Verbonden aan het verhaal la Loba van Clarissa Pinkola Estes, de wolfsvrouw, maar tijger, panter, leeuwin, berin mag ook. Iets met klauwen en tanden en een staart. Een dierlijke staat van alert zijn in plaats van controle willen houden. Een staat van met de aarde verbonden zijn in plaats van in je hoofd zitten. Veel vrouwen zijn hoofdvrouwen en hoe vaker we achter een scherm zitten, hoe erger dat wordt, vele vrouwen hebben het ook niet eens door want in je hoofd zitten lijkt over het algemeen een best comfortabele, niets-aan-de-hand, staat van zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor mannen. Maar omdat ik zelf een vrouw ben schrijf ik vanuit mijn eigen beleving in een vrouwenlichaam. Veel dingen die ik in dit boek beschrijf kunnen dus zeker ook voor mannen gelden en sowieso kan dit boek een enorme eye-opener zijn voor mannen om het vrouwelijke zowel in als buiten henzelf beter te begrijpen.”

Morgana: Het ziet er prachtig uit! Het is een flinke pil geworden, 432 pagina’s en in groot formaat, als luxe hardcover, de wereld in gekomen met een handig leeslintje erin.

Heel veel succes en houd ons op de hoogte van nieuwe projecten!

Meer details hieronder.

De Roep van de Wilde Vrouw – een ongewoon gesprek met de Godin
door Joyce Hellendoorn, 432 p.
Luxe hardcover en voor €39,50 heb je dit prachtige naslagwerk in huis. Via deze webwinkel kun je het nu aanschaffen, alsmede haar vorige mooie boek De Stem van de Godin.

“… een ongewoon gesprek met de Godin. Over de verborgen geschiedenis van vrouwelijke spiritualiteit. Joyce Hellendoorn beschrijft de reis naar haar creativiteit, manifestatie- en stemkracht. Ze dook in de wereldgeschiedenis van de vrouw, wat haar wereldbeeld voor altijd veranderde in de Wilde Vrouw.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties:

Morgana had al eerder ‘een gesprek met Joyce’ zie, PFI-NL in gesprek met Joyce Hellendoorn: ‘De Klank van de Natuur’ (2021)

En wie is Joyce? Ze omschrijft zichzelf als ‘de ōlieheks’, zie: https://www.voicemedicine.nl/olieheks/

Facebook: https://www.facebook.com/JoyceHellendoorn/

Over Morgana

"Morgana is Anglo/Dutch and lives in the Netherlands. She is a practising Gardnerian HPS. Over the years, she has facilitated a variety of Wiccan groups. She is co-editor of the international and bilingual "Wiccan Rede" magazine, which was launched in 1980 and is coordinator of Silver Circle, a Wiccan network in the Netherlands. As International Coordinator for PFI she travels extensively giving talks and workshops about Wicca and Paganism."
Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Boeken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.