4 responses to “Het Middelpunt van de Cirkel deel VII”

 1. Jetske Dumais

  Mooi en informatief stuk, Serge. Filosofisch, beschouwend en niet bang om ons een kijkje te gunnen in je innerlijke zoektocht naar het Zelf. Ik kan me nu beter een voorstelling maken waarom je het Jungiaanse principe hebt gekozen om de balans die elk mens zo nodig heeft, dat is de mentale,fisieke en psychische gezondheid in evenwicht te houden in zowel de spirituele belevingswereld als in de ‘normale’ no-nonsense wereld van het hier en nu.
  B*B Jetske.

  1. Serge van Heel

   Bedankt voor je reactie Jetske.
   bb,
   Serge

 2. Serge van Heel

  Bedankt voor je reactie Irma 🙂

 3. Irma

  Ik heb genoten van je mooie, inspirerende artikel. Jung en Wicca gaan goed samen. Het is de symboliek waar het om draait. Ik ben van 1961 en ik merk inderdaad dat ontplooiing, ontwikkeling, materialisering e.d. niet meer zo op de voorgrond staan. Het gaat meer en meer om acceptatie van wat is en wie je bent (al moeilijk genoeg!). En loslaten van wat had kunnen zijn… Mijn ambities zijn minder dan voorheen. Het hoeft niet meer groots en meeslepend. Op je sterfbed wil je uiteindelijk herinnerd worden om wie je was en wat je voor anderen hebt betekent en wat anderen voor jou hebben betekent. Dat is een mooi goed om in je 2e levenshelft in te investeren!
  Hartelijke groet, Irma