Yoeke Nagel voelt zich Interheksueel. Haar heidense wortels liggen bij de Reclaiming-traditie. Je kunt haar bereiken via www.yoekenagel.nl

One response to “De kunst van het vragen”

  1. Marianne van der Zee

    Nu ik rust heb in mijn leven begin ik te ontdekken dat ik zo ontzettend vaak al een antwoord krijg op een vraag waarvan ik niet eens wist dat ik hem zou kunnen stellen. Gewoon zomaar inzichten en cadeautjes, ik ben bang dat ik die mijn hele leven heb gekregen maar door druk, druk, druk nooit heb gezien. Daar word ik dan een beetje triest van, al weet ik dat ik gewoon mijn leven leefde op mijn manier. Met werken, met mijn praktijk, met allerlei opleidingen om nog meer kanten van mijn spiritualiteit te ontdekken. Werken is nu pre pensioen met veel minder geld en veelmeer rust en leuke dingen. Mijn eigen spiritualiteit ontdekken gebeurt nu grotendeels thuis, als ik in mijn moestuin werk en mijn grenzen voel. En als ik er helemaal niet meer uitkom vind ik zomaar een antwoord in de zwarte spiegel. Mijn leven is zoveel makkelijker geworden, Ik kan financieel niet veel meer en ik hoef dus ook niets meer,
    Als compensatie voor alle jaren dat ik die rust heb gemist roep ik tegen iedereen die hard werkt : neem je tijd voor jezelf en om te leven.
    Op zich niet een echt effectieve actie als ik eraan denk hoe weinig resultaat het had bij mij als iemand zoiets zei. Maar heel soms kijkt iemand me blij verrast aan en zegt: Je hebt gelijk, ik neem die week gewoon vrij.
    En daar gaat het om!