Recensie: Verhalen uit het heksenhuisje

Voorkant van het kleurboek voor volwassenen, met in zilver op paars de titel in een rand met sierlijke krullen, spinnenwebben, een vleermuis en zilveren sterren.

Verhalen uit het heksenhuisje
Kleurboek geïllustreerd door Hanna Karlzon
Gouda, MUS, 2023, 62 p. ISBN 978-90-453-2811-9

Dit boek werd eerst uitgegeven in Zweden, in 2021, maar voor de inhoud maakt dat weinig uit. Het is niet in het Zweeds. De enige tekst bestaat uit de titel, de titelpagina en achterkant daarvan en de achterkant van het boek zelf. En op de pagina voorin staat ‘dit boek is van’, dat is de eerste van 62 pagina’s met tekeningen. Het is een kleurboek voor volwassenen, helemaal geïnspireerd door het heksenhuis en alles erop en eraan en er rondom.

Loop door de poort naar binnen en dwaal rond in de lommerrijke, gezellige tuin, omringd door zoemende hommels. Open de krakende deur en stap de warmte van het oude huisje in. Hier kun je door magische boeken bladeren en van mysterieuze toverdrankjes slurpen of gewoon genieten van een moment van rust met de heks en haar vrienden.

Dit boek is sprookjesachtig, dromerig, bloemrijk, met vriendelijk ogende katten en vogels. Ook wel eens fijn om ‘heks’ op een aardige manier gebruikt te zien worden. Hanna Karlzon tekende ook Middernacht maskerade en Verhalen uit het bosrijk in dezelfde sfeer.

Over Jana

Wicca is mijn religie, achteraf gezien is dat altijd al zo geweest. Ik heb het geluk gehad mensen te leren kennen waarmee het goed klikte. In 1984 hebben zij me ingewijd in een Gardnerian coven. Anders was ik alleen verder gegaan. Mijn ideeën over de rol van man en vrouw komen in wicca terug. Zo ook mijn ideeën over het belang van natuur en milieu: ik vier de jaarfeesten en eet de groenten van het seizoen. En de Wiccan Rede ('Doe wat je wilt, mits het niemand schaadt') was al mijn lijfspreuk voor ik wicca leerde kennen.
Dit bericht is geplaatst in Boeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.