Heksencafé’s, moots en meets 2021

LET OP! in deze tijd zijn heel veel HeksenCafé’s gesloten vanwege alle maatregelen. Neem dus van te voren contact op met de organisatoren. 

Heksencafé’s (en soortgelijke bijeenkomsten) zijn gezellige en ongedwongen maandelijkse sociale bijeenkomsten, vaak in een openbaar etablissement, toegankelijk voor iedereen die uit persoonlijke interesse komt.

Heksencafes Path

Heksencafé… contacten leggen.

Heksencafé Alkmaar / HC Alkmaar, Het  Huis der Ravisante Paganten, zal vanaf december 2017 op elke laatste zondag van de maand plaats vinden. Het Alkmaarse heksencafé is voor veel mensen met interesse in onderwerpen zoals hekserij en occultisme, een bekende ontmoetingsplek. Er is gekozen om het heksencafé in de warme en comfortabele sfeer van de huiselijke kring te organiseren. Er ook de mogelijkheid om buiten te zitten in een heerlijke beschutte tuin. De locatie is rolstoelvriendelijk, er zijn nabij gelegen parkeerplekken en een bushalte op loopafstand. Elke maand zal een (gast)spreker een lezing verzorgen, wat de nodige stof geeft voor inhoudelijke gesprekken. Bezoekers kunnen ook iets vertellen over workshops, of activiteiten die zij organiseren en is er een tafel om bijvoorbeeld zelfgemaakte artikelen aan te bieden. Bezoekers betalen vijf euro entree, dat is inclusief koffie, thee en een zelfgemaakte lekkernij. Ook mag je zelf nog andere hapjes en drankjes meenemen. Heksencafé Alkmaar word georganiseerd vanuit Alexandrian Coven Cornucopia en houdt het gedachtegoed en de omgangsvormen van de traditionele hekserij in hoog vaandel. Iedereen met oprechte interesse in wicca, hekserij en natuurreligie, kan een berichtje sturen, voorzien van een kort voorstel en motivatie om langs te komen.
Dit kan via privébericht op de Facebookgroep; HC, Het Huis der Ravisante Paganten
of via mail: heksencafe.alkmaar@gmail.com

B.B. Raven Michaelis, Alexander Phoenix, Gonnie & Sander, Namens coven Cornucopia

Het Heidens Hol – Amsterdam – wil een trefpunt zijn voor allen die de heidens/ paganistische stroming volgen, aanhangen of een warm hart toedragen. Vanuit onderling contact, wederzijdse inspiratie, idealistisch streven en gezonde discussie bieden wij graag een podium voor het presenteren en uitdragen van een nieuw heidens bewustzijn. Wij komen regelmatig bijeen om ongedwongen wat bij te praten en wat te drinken, maar staan ook open voor elke presentatie, optreden, expositie, lezing of ander initiatief dat op non-commerciele wijze een bijdrage wil leveren aan een gevarieerde avond.
Wie zich hierin kan vinden en oprecht interesse heeft en denkt iets te kunnen bijdragen kan zich via een persoonlijk schrijven aanmelden via 9cygne9@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Heksencafé Groningen
Elke tweede zondag van de maand, van 15.00-18.00 uur.
Info: Chantal via chantal.velting::at::gmail.com Of bezoek het forum.

Heksencafé Haarlem Haarlem, nu ook een Facebook groep. Naast de werkelijke, nu ook een virtuele plek om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en mensen uit te nodigen voor evenementen.
Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar het ongewone niet vreemd is…
Locatie: Boekenwinkel De Groene Godin. We komen samen op de eerste vridag van de maand van 19.00-21.00 uur. De zelfgebakken taart staat altijd klaar! Wij zijn enthousiaste heksen die actief zijn binnen verschillende stromingen en deze samen brengen. Er is een gastvrouw/heer aanwezig, die nieuwe bezoekers welkom heet. Op het café wordt regelmatig een nieuwsbrief verspreid met daarin een overzicht van alle activiteiten. Er zijn regelmatig lezingen en schrijvers aanwezig.
Aanmelding gewenst: hchaarlem::at::live.nl

Heksencafé Hoofddorp, Doorgaans op de tweede donderdag- en vrijdagavond van de maand. Dit kan wisselen bij jaarfeestvieringen. Dus hou onze Facebookpagina in de gaten. Lokatie: Hoofddorp/ exacte gegevens worden bij aanmelding bekend gemaakt. Voor meer informatie FB: https://www.facebook.com/Stichting-Cirkel-van-Kracht-Noord-Holland-707400822727932/
Email: cvknh@hotmail.com, of stuur een pbtje via Facebook.

Heksencafé Leiden: tweede donderdag van de maand. Meer informatie email: Brid – bridsherbalmedicines@gmail.com en op FB: https://www.facebook.com/groups/429227570858759/

Magie aan Zee – komt update
Een groep voor Intuïtieve ontwikkeling en ontmoetingsplaats voor gelijkgestemde mensen.
Wees welkom!!
Info: magieaanzee::at::gmail.com , Facebook groep of website: Magie aan Zee 

Heksencafé Utrecht
Wanneer? Elke laatste maandag van de maand
Tijdelijk, ook in 2021 – via een ONLINE zoom meeting
Tijd? Vanaf 19:30/ CET
Voor meer informatie en aanmelden op Facebook 
of mail: morgana@paganfederation.org

Pagangroep Vors: Organiseert open jaarfeesten, volle maanwandelingen en bijeenkomsten vanuit de coven.
Website:  Serotia.nl
Facebook: Serotia’s Pagangroep Vors; N-Limburg.
Mail: Serotia1960@gmail.com

Zwolle
Bij zusje van Licht in Zwolle wordt er elke maand een heksencafé gehouden, de tweede zaterdagavond van de maand.
Voor info mail: info@zusjevanlicht.nl of kijk op Facebookpagina.

BELGIE

Overige moots in Belgie: email Ben voor meerdere informatie: ben.verhaevert@telenet.be

(Artwork: Jessica Hayes )

De Kleine Lettertjes
Heksencafé’s (en soortgelijke bijeenkomsten) zijn gezellige en ongedwongen maandelijkse sociale bijeenkomsten, vaak in een openbaar etablissement, toegankelijk voor iedereen die uit persoonlijke interesse komt – dus geen media, verslaggevers, etc. De naam ‘heksencafé’ zou misschien anders doen vermoeden, maar een heksencafé is open voor iedereen met interesse in wicca, magie, paganisme, de noordse traditie, heidendom, sjamanisme, druïdisme enzovoort. Kortom: Natuurreligie en Folklore! De heksencafé’s hebben allemaal een contactpersoon – benader hem of haar als je iets weten wilt, niet het etablissement!  Als je voor het eerst langs wilt komen, stuur dan even een mailtje waarin je iets meer over jezelf vertelt zodat de organisator je kan uitnodigen.
Als je wijzigingen wilt doorgeven, of een heksencafé begint of beëindigt, stuur dan even een mailtje naar: Serotia@silvercircle.org (zet in het onderwerp: Heksencafés, Wiccan Rede Online).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.